屌你老母 係香港拍拖好辛苦

224 回覆
2639 Like 43 Dislike
唔明點解仲咁多人生仔
我冇講過外國啲野食
淨係葡萄人地有大公國同埋好多地方可以拍拖
屌係外國根本唔洗行商場緊係冇野食啦,歐洲城市大街小巷咩舖頭都有又唔洗等,係香港先咁on9食d一模一樣嘅野都要排餐死
講到尾咪又錢嘅問題
二三百蚊per person大把好嘅餐廳揀啦
有錢咪買車同租/買樓,遊下車河/屋企hea一日

冇錢係咁架啦 外國啲人冇錢都係食啲超市叮叮飯咋
外國出街食個飯都最少百幾蚊 咁嘅price point香港已經多好多嘢揀
啱呀屌
講悶其實外國咪仲悶 仲要去邊都勁唔方便
啲鬼妹咁中意草地係因為外國室內冷氣同風扇都冇
出面廿幾度咁 空氣又清新 户外舒服過户內好多

去到外國我連睇書出做功課都會出草地做 因為室內熱到想死 喺香港我喺户口留一秒都嚴多 跟本就唔關港唔港女事

講得出呢啲野嘅人一定未出過外國
您想訓一日草地大把郊野公園可以比您訓

唔好成日以為外國好好啦

您唔係住大城市想睇場戲都要坐個幾鐘車

香港拍拖其實已經算比較多野做啦
你咁樣歧視大陸人就唔啱喇,你冇鄉下既?
外國食飯外國人都覺得貴,香港cheap有cheap貴有貴食。香港商場咩都有得買,日日有新野。外國d野又難食,我頭幾個月夠覺得外國好,住左多過一年就悶。
覺得外國悶係因為你擺脫唔到香港啲生活習慣姐
以前係英國讀書 不知幾多野做 做下gym 踢波 打桌球 係草地飲下啤酒 得閒出市區買下菜日用品 夜晚研究下新菜式 打下機 試過放學即興係超級市場買即棄爐去海邊BBQ 不知幾開心 如果你去到外國淨係行商場 係房煲劇梗係悶啦
最緊要係地方大 生活節奏慢 係香港想踢波都要去搶場紙 十一二點去篤波都要等位
試過搞活動要抽場紙 煩到仆街
特別係足球場好撚難抽
食飯您食food court 咪連鎖

您自己唔四圍去搵下野食就係度屌得food court

而搵野食都令您唔止得行商場一個活動,又可以去

郊遊下,覺得熱又可以去D工廠區玩下啲室內運動

又可以睇戲

最後您話商場好撚多蝗係真,但係我又唔覺得多人

到影響您

結論2個人一齊其實問題都係無位做愛😩
好明顯
朋友君先係嗰位巴打既真愛
希望佢早日醒悟 回頭是岸
利申定先 我無論係喺外國定喺香港平時都係跑步做gym督波飲下酒咁啫 冇煲劇嘅習慣

但喺外國一放假冇得留喺學校要去host family到
我出去買包m巾都要坐成個鐘車呀 唔好講話想去睇戲行街

不過其實睇你住邊嘅啫 我住得偏囉 但香港一定一定唔會悶得過外國

自己鐘意行山同單車 香港行山係真係方便啲嘅 不過完全及唔上外國有得單車旅行 可惜我男朋友唔識單車
香港都大把地方去,自己唔識去唔好話香港悶
香港d商場真係好悶 全部都係連鎖店

去到邊見到邊
要附近就腳搵個大草地
你住左香港幾多年呀
又要香港咁方便,又要外國地方咁大
有錢就可以買娛樂。diy工作室、遊戲樂園、溜冰、彈床等等,自己知咩事
都唔明點解仲有人可以話因為窮先要拍拖拍得咁辛苦
自問屋企都唔係窮
只係覺得有啲錢應洗則洗
唔通我個個禮拜拍拖都食幾百蚊一餐咩
窮就窮
最撚有錢係你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞