屌你老母 係香港拍拖好辛苦

224 回覆
2639 Like 43 Dislike
有時真係好葡萄啲外國人
放假就算冇野做 都可以去附近公園靜靜地訓一日草地 但香港呢? 想落樓下公園都比成班廢老佔據埋

咁諗住去行下街食飯,但行黎行去都係商場,啲商場個個都一鳩樣咁款,黎黎去去都係賣衫賣化妝品賣珠寶

而食飯方面又係咁,全部都係連鎖餐廳。明明food court依樣野係幾好,至少平平地又可以食到唔同類型嘅野, 但偏偏商場就係想搵大錢,執撚晒啲food court 就算有food court好似又一城咁,都係食緊啲連鎖餐廳野,屌

依家都已經唔係講緊普通情侶連扑野嘅空間都冇嘅問題,係我想簡簡單單出個街都覺得好困難。最令人反感嘅係,就算我想無無聊聊咁行下商場湊冷氣,個商場都比啲仆街蝗蟲佔領晒 一個二個拖晒gip,幾大個商場都冇位行啦 行個商場見到嘅大陸人仲多過香港人,唔講我仲以為返撚咗大陸

總之係香港拍拖真係好撚辛苦啊!
最慘係屋企又唔係成日上得
就算上個屋企 都會其他屋企人係到
睇個戲都唔可以自在
唔好拍囉
要結婚果陣仲慘..
租又死/供又死

同女朋友睇完樓 睇完我自己返屋屋喊..
實在好難負擔得起..

如果你有女,佢又係有要求的人
係香港生存係好痛苦的事
係都班仆街蝗蟲走先啦
吹呀
係咁西架啦
因為你窮囉
ON9仔
唉 LM
同意香港悶到死 嚟嚟去去連鎖店 不過樓主屌廢老同大陸人個point我不敢苟同
香港彈丸咁細人口多 班老人唔同你逼地鐵咪算好 你應該屌政府唔搞多d活動 屌人廢老即係叫人唔好出街 你第日都會老俾人屌翻轉頭
商場大陸人拖gip都係嗰幾個大商場 旅遊區 沙田上水先係 冇錯係好煩 但冇咗班人 d商場又咪一撚樣悶到死全部連鎖店 大把商場冇乜大陸人唔見得幾有趣
總結 矛頭應該指向政府同地產商
巴打加油呀
你女朋友知道你咁有心 一定會好感動
以為篇野係我打
無樓先係主因
有樓你同佢兩人世界玩煮飯仔睇戲仲開心過你出去
出面又多人又熱
行完番到屋企累死
但係一出街就聽到人講普通話講鄉下話
個種感覺真係好難受
真係多得政府同地產商搞撚到香港咁
一齊分享下
(絲打你個名睇到人好sad )
我都想有樓 仲係貧窮學生咋
最慘連拖都冇得拍呢
所以一放假即刻返家鄉大日本帝國享受一下真正正常人既生活享受
感動完都係有要求...每個人對住嘅要求都不同
我個人有個立身之所就ok
女人可能想大堂靚D 招呼朋友威d

有個朋友租間屋比我係朋友價平市價20%
仲免上期免佣
係舊少少
交通無咁方便要轉多程車
朝早返工早20 分鐘出門口
佢已經好抗拒
但講緊2年租約可以慳5-6萬

小數真係怕長計...我打完呢段野
又忍唔住流緊眼淚了
正確黎講 係香港做人已經好辛苦了..
Lm
no money no say
有錢你去個半島食個tea都得
洗鬼去19商場
當另一半唔諗去邊但你諗到腦閉塞
嗰下仲痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞