iPhone XS / MAX 用家討論區

1001 回覆
33 Like 39 Dislike
XS 有冇得之前掂兩下畫面就拉低一半 ?
有, 將條bar向下拉
死啦,點解我唔得
Setting -> General -> Accessibility -> Reachability
本身用6 plus
轉左max仲未慣
謝謝!

好需要呢個功能
部XS Max可唔可以係解鎖後直接飛去home畫面
而唔係解鎖後仲停係螢幕保護既畫面
兩部機到晒都未過數,HSBC,係咪唔收錢

套重未到,我屌,年年換機又唔想買AC+,好想試下巨mon 大意撚一名
你需要轉一下個方式
其實你唔需要等佢face id unlocked 之後先至再swipe up。

攞起部機,直接就swipe up
你做緊以上動作既時候, Face ID 已經同時解鎖左
成件事會seamless 好多
MAX 點樣可以打橫home screen?我見apple demo機無得橫 home ge? (無lock rotation)
想問睇片有無得全螢幕 定係一定要cut邊?
都係既 我自己原來較左 熄左「提起以喚醒」既功能
變相要督一下個mon先
成個流程覺得麻煩左
但開翻個功能就覺得好自然
多謝巴打提點
雙sim 既 xs max 可唔可以開到兩個whatsapp?
唔撚係呀,用左成X就係最唔鐘意睇片上下黑邊,開full又睇小D野,買左max重諗住可以爽下
係冇得橫home screen 呀,淨係support 既app先可以
YES, 同埋如果人地whatsapp你,彈msg出黎著mon,
你再正常望住msg點一下,(其實已經解鎖),已經入返去whatsapp。

呢d "被動解鎖" 係超方便,touch id做唔到呢個效果。
睇下係咩片啦,而家好多YouTube 片,甚至iTunes 買既戲,都已經留左上下黑邊,用X以上既機 開full screen會剛剛好 fit曬
plus不嬲都有喎
係咪死症黎
因為呢部係max,唔係plus
你覺得有道理?
喺wilson買機係咪可以同時食citibank$550同埋applepay嘅優惠?
無得直接顯示 右上拉控制中心落黎睇 係最簡單方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞