iPhone XS / MAX 用家討論區

1001 回覆
33 Like 39 Dislike
弱智,唔好睇呢個垃圾channel啦,邊個話電量提升一定要加電池capacity? 7nm工藝SOC唔通係流既?自從個channel變左ihater就係咁誤導人
其實係唔係正常現象
其實咩事?
太細?
個網址會搞到iPhone 重新開機
新機特別黃,用一段時間就冇事
年年換機泊埋兩部機都會發現新機偏黃舊機偏藍
同問
Oled 偏色咁勁,正面睇黃黃.(關了原色調)
偏睇會白好多。
係咪應該去天才吧換..
max+ios12 覺唔覺ig有啲lag 同埋粒assistive touch都有啲lag 禁完落去要等1s先彈出黎🤔🤔 我記得試機個陣唔會咁 關唔關restore完既事 (8plus to max)
有無人tg好怪 最上個個位 xs
HSBCit狗點點做野
真係抵第一時間炒晒佢地班廢柴
有冇人打側望 ,隻色變得好勁
明顯過7plus好多
係。
你一拎上手,望住部機,就解鎖。但會停係個lock screen 到,比妳睇下有冇messages, 睇埋內容。再向上掃下,就入到home page.
冇記錯唔係機主係睇唔到啲係lock screen 既message 內容,只係睇到有通知。
有無人真係會用XS e-sim玩雙卡
有得用梗係用,但問題係而家香港無得用
仲有D esim plan 貴到飛起
有冇人用XS 64GB? 個system用咗幾多容量?
If you look at an OLED display off-angle, you might notice slight shifts in color and hue. This is a characteristic of OLED and is normal behavior.

From apple:
https://support.apple.com/zh-hk/HT208191

apple話正常,不過我估可能當中偏色係varies, 有d多有d小
6s轉xs表示唔慣冇左touch id
Mon熄左true tone就冇黃變正常
渣打app用唔到
Faceid仲快過touchid
z ultra都可以單手用 max完全唔驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞