[Netflix痴線新劇] 《Maniac 狂想》討論區

89 回覆
35 Like 1 Dislike
Emma Stone條線好睇
一來感人,講家人姐妹易投入
二來偏執人格同逃避傷痛呢啲好多城市人都有
Ellie

Jonah Hill 嗰段睇到好心up
佢處境真係好令人絕望
仲要有啲咁嘅屋企人
我睇咗五集都未知套嘢係咩年代
西面女神真係好撚正
最後一集有一下好驚佢地係咪仲係c pills treatment入面
睇晒10集
emma stone正到
個結局有少少開心一笑感覺

Mind Hunter好正啵
近期冇一套咁實在地去理解serial killer既劇

反觀呢套maniac又係好似BM咁
AI turned rogue + cyberpunk + mental health
呢d套路睇到悶
LM
LM
第4集個時間線唔係好明 有冇巴打可以解釋下? 頭8分鐘話要去拎返隻動物 但係之後好似一野跳左去第二個平行時空咁
Emma stone真係好靚
認同,佢加插咗啲日文同埋少少日系裝修入實業室場景,但係個故事外圍嘅場景係80-90年代普通美國家庭背景。

覺得有啲造作同埋好撚尷尬,無啦啦個鬼佬係度講幾句日文叫大家加油唔撚知做乜
呢d劇同mind hunter一樣 都係鍾意睇既會覺得好正 唔鍾意個d覺得悶

Mind Hunter好正啵
近期冇一套咁實在地去理解serial killer既劇

反觀呢套maniac又係好似BM咁
AI turned rogue + cyberpunk + mental health
呢d套路睇到悶
認同,佢加插咗啲日文同埋少少日系裝修入實驗室場景,但係個故事外圍嘅場景係80-90年代普通美國家庭背景。

覺得有啲造作同埋好撚尷尬,無啦啦個鬼佬係度講幾句日文叫大家加油唔撚知做乜

lm
有冇人覺得個女博士都好正
冇人討論? 利申未睇
好好睇wo 反而我鐘意個happy ending
emma stone靚到癲
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞