[Netflix痴線新劇] 《Maniac 狂想》討論區

89 回覆
35 Like 1 Dislike
Jonah hill好似瘦左好多
終於睇曬 個頭開得好好

真心唔太頂得順
有d走火入魔feel
利申:未睇哂
🤔🤨
唔係好似 係直頭瘦咗勁撚多
佢愈瘦就愈唔搞笑
愈肥就愈好笑
都有一排冇追劇,narcos又未上。
睇嚟哩套嘅風格啱我
但睇佢Ig好似已經肥番
啲ad buddy 幾有black mirror味
睇到第幾集?
好多人話ep3開始入戲肉+好睇
ep1/2可能會覺得meh
同埋都幾多人讚finale完得好
建議臨瞓先睇頭兩集

本身鐘意legion, mr robot, black mirror應該會對呢套多d興趣
He just died
Sometimes people just die
睇到Fuck! 散彈近爆成個人斷開兩截
好痴線
講owen點樣克服佢屋企俾佢既壓力同埋annie點樣放低佢對佢妹妹既愧疚
睇完成套我對annie條線有多啲共鳴,可能有兄弟姊妹既會比較易代入啲
每個人都有自己唔想面對嘅過去,套劇基本上就係同你講要擺脫過去嘅陰影
頭兩集夢幻d,之後明佢做乜就覺得好睇
之前對emma stone無感,但佢呢套戲西面得好正
mma Stone
頭兩集夢幻d,之後明佢做乜就覺得好睇
之前對emma stone無感,但佢呢套戲西面得好正

X2之前對佢冇感覺
但睇完呢套幾鐘意佢 個角色又討好
睇完4集都唔係好知套劇想講咩
講owen點樣克服佢屋企俾佢既壓力同埋annie點樣放低佢對佢妹妹既愧疚
睇完成套我對annie條線有多啲共鳴,可能有兄弟姊妹既會比較易代入啲

冇兄弟姊妹睇Annie條線都喊撚咗
其實唔Exactly係因為Annie對阿妹個死嘅愧疚令佢咁,應該係話佢其實都唔覺得妹個死係佢責任 只係佢覺得,阿妹係佢呢個世上惟一了解佢嘅人,連佢都死埋就冇人再咁了解佢,加上佢一直否定自己生存嘅意義(呢度睇到結局嗰集就明白晒),所以佢先一直假裝個妹冇死到。
我一直以為佢老豆都唔知道個妹死咗,點知到最後其實都只係Annie自己一個呃自己
好正
睇咗兩集
尋晚睇睇下悶到瞓著咗
不過Emma stone 西面幾好J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞