百佳惠康賣剩嗰啲嘉頓什餅會點處理?

92 回覆
7 Like 0 Dislike
屋企試過有年收到我堂哥既家頓什餅,真係倍感窩心

要好好回禮

要好好回禮

That means war

要好好回禮

That means war

我以前買過一次自己食, 鐘意食嘅款式好快食完, 剩返嘅都唔知點搞
我以前買過一次自己食, 鐘意食嘅款式好快食完, 剩返嘅都唔知點搞

餵狗
三哥潮文出動

每年新年,送禮收禮都係拜年一定要做嘅事,由細個開始就成日見到阿媽為準備過年而張羅各大禮盒,咁多年嚟目測拜年三寶,必數:

金莎
藍罐曲奇
嘉頓家庭什餅

三寶之中,金莎雖然成日見但係最好食,藍罐緊隨其後,最公認攞命嘅就肯定係嘉頓個大鐵罐。我仲記得小三嗰年,阿媽迫我哋食哂成罐餅,盒餅就好似一個無間地獄嘅罐頭版本,無論你夾硬食幾多次幾多塊,隻手伸入去依然都會摸到咁多餅。

假如話耶穌用五餅二魚喂飽五千信眾,嗰五塊餅肯定係呢個紅色嘉頓鐵罐度攞出嚟。

嗰一年,罐餅由新年食到復活節,再由復活節食到聖誕,搞到家中兄弟反目,父母失和,差少少家不成家。由嗰日開始,小小年紀嘅我用最痛苦嘅方式學曉一個人生大道理:

新年嘅嘉頓鐵罐,係拜年送禮之中嘅炸彈,就好似潛烏龜入面嘅鬼牌,邊個抽到邊個就係輸家,注定要乾爭爭咁度過新一年。

時間好快過去,轉眼我今年已經二十歲,除咗步入讀大學嘅年紀外,我亦都開始要肩負家庭責任,今年新年,我將會加入親朋之間嘅禮盒爭奪戰,屋企絕對唔可以輸!一定要贏!
三哥潮文出動

每年新年,送禮收禮都係拜年一定要做嘅事,由細個開始就成日見到阿媽為準備過年而張羅各大禮盒,咁多年嚟目測拜年三寶,必數:

金莎
藍罐曲奇
嘉頓家庭什餅

三寶之中,金莎雖然成日見但係最好食,藍罐緊隨其後,最公認攞命嘅就肯定係嘉頓個大鐵罐。我仲記得小三嗰年,阿媽迫我哋食哂成罐餅,盒餅就好似一個無間地獄嘅罐頭版本,無論你夾硬食幾多次幾多塊,隻手伸入去依然都會摸到咁多餅。

假如話耶穌用五餅二魚喂飽五千信眾,嗰五塊餅肯定係呢個紅色嘉頓鐵罐度攞出嚟。

嗰一年,罐餅由新年食到復活節,再由復活節食到聖誕,搞到家中兄弟反目,父母失和,差少少家不成家。由嗰日開始,小小年紀嘅我用最痛苦嘅方式學曉一個人生大道理:

新年嘅嘉頓鐵罐,係拜年送禮之中嘅炸彈,就好似潛烏龜入面嘅鬼牌,邊個抽到邊個就係輸家,注定要乾爭爭咁度過新一年。

時間好快過去,轉眼我今年已經二十歲,除咗步入讀大學嘅年紀外,我亦都開始要肩負家庭責任,今年新年,我將會加入親朋之間嘅禮盒爭奪戰,屋企絕對唔可以輸!一定要贏!

三哥潮文出動

金莎
藍罐曲奇
嘉頓家庭什餅

買嚟留返年尾聖誕抽獎
一講嘉頓雜餅就諗起三哥
買嚟留返年尾聖誕抽獎

刷去食用日期 然後重新處理
捐去大陸賑災
屌,我後生鍾意食,係咪等於食豬嫂
會搗爛然之後拎黎做嘉頓雜餅

攞去食物銀行派,迫啲無業冚家剷自己返工賺錢買嘢食
攞去食物銀行派,迫啲無業冚家剷自己返工賺錢買嘢食

我嗰陣兩日食完成罐什餅
俾老豆打咗一身

利申:鍾意食,食極唔肥
所有後日到期啲麵包蛋糕都要簡出嚟

點好數包埋一箱退返比嘉頓

之前做過兩個月惠康part time

有無嘉頓員工可以講下回收黎做咩?

之後重新包裝 再送番去惠康
我嗰陣兩日食完成罐什餅
俾老豆打咗一身

利申:鍾意食,食極唔肥

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞