柏傲灣 Come on Bro.

108 回覆
2 Like 30 Dislike
新世界牽頭的荃灣柏傲灣打頭陣今早開售首輪400伙,開售首兩小時,現少消耗版顯示暫賣近100伙,以2房為主,依然以2B座A室2房單位較受歡迎,佔約37伙。
另市場消息指,項目暫錄兩組大手客入市,其中一組斥逾2,100萬購入1個2房及3房,另一組客斥逾1,700萬購入1個2房及3房。
邊個單位廁所有窗?

有撚

3房套大位就有

T2A 個3房廁所窗對正晒T2B F 室一房單位間房個工作平台 姐係一行出去聞到晒人地啲屎味?
邊個單位廁所有窗?

有撚

3房套大位就有

T2A 個3房廁所窗對正晒T2B F 室一房單位間房個工作平台 姐係一行出去聞到晒人地啲屎味?

買左就知有沒 個度有成十幾呎空間 你話有咪有囉
連登班巴打撚有錢同你買
有都唔方好客
狗都唔 hi

奧仔
已經賣哂
好撚顛
已經賣哂

400幾伙賣晒?
點解可以咁樣公然拉客,個個aa走晒上黎連登想正正常常討論樓市都難
點解可以咁樣公然拉客,個個aa走晒上黎連登想正正常常討論樓市都難

你想理性討論點解唔找我傾?
已經賣哂

400幾伙賣晒?

SOLD OUT
咁撚細買黎養狗咩
咁撚細買黎養狗咩

巴打住緊邊度?
想問下兩個問題
1.按揭保險係咩玩法
2.壓力測試計唔計擔保人月入
想問下兩個問題
1.按揭保險係咩玩法
2.壓力測試計唔計擔保人月入

1:按揭 如果你借60%以上 7成8成9成 就要買按揭保險 由香港按揭證券有限公司(按揭證券公司)

於1999年3月推出按揭保險計劃,以協助市民在香港安居置業。

根據由香港金融管理局發佈的指引,銀行在敍造樓價低於700萬港元的自住物業按揭貸款的時候,須遵守六成按揭上限的規定。而按揭保險計劃則為銀行提供按揭保險,使銀行可以提供按揭成數高於六成的按揭貸款而毋須承擔額外的風險。按揭保險計劃下,只要申請個案符合相關條件(例如樓價上限及貸款額上限等),銀行可以提供最高達八成按揭貸款。換言之,置業人士的首期負擔可以低至物業價格的百分之二十,大大減輕置業人士的首期負擔。

在按揭保險計劃下,銀行為按揭貸款提供者。如果置業人士拖欠貸款,按揭保險一般會為銀行六成按揭以上的貸款部分提供保障。因此,按揭保險計劃除了可以促進市民安居置業之外,亦有助維持本港銀行體系的穩定性。
2:計
鑑於香港置業代理嚴重滋擾商場客人,經開會決定:

明日全日(22/1)香港置業所有代理需 全面離開 愉景新城商場及售樓處亦明天只做復活絕不接受新入飛以示警戒。

主區經理及文職必須全部戴上主區證及職員證,並 只能處理復活登記。

所以請各區同事絕不能太滋擾客人以免影響集團運作
買海濱好過啦

好呀
買海濱好過啦

好呀

冇人放
有無人用發展商個按揭?
有無咩魔鬼細節?
例如 兩年後可以轉按上會嗎?

有興趣V7我 FANCYHONG

好呀

冇人放

臭嫁

係呀好撚臭架
千其唔好搞旺我個安靜地帶
寧願一世唔升值都唔要蝗蟲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞