召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (28)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
而家報筆試最排路試最應該都要8月
我係打電話
正常
放心啦,到時會唔小心pass左架喇
踩盡極力子同時踩油門就唔得啫(即踩空油,進階拖波另計,有機會再講),如果吊喺磨擦點同時油門補油並冇問題,問題只係怕踩油踩得太深以致引擎轉數太高同車速唔夾,一般補油補到千幾轉都夠。順帶一提,棍van一般齋吊極力子都足以起步,但棍私就點都要補啖油先得

chok嘅意思係俾油嗰下chok定係轉波嗰下chok
打電話 快過網?
比完油轉2波果下chok
係咪我轉波鬆極力子太快?
但鬆得太慢比唔切油我又驚死火
我覺得打電話直接d

我第1日係用電話打到入去得8點幾
第2日有10點幾就要

我覺得你要自已抽同時開晒網頁同電話
洗撚咩 學車租車錢已經賺死班師傅啦
但你想封咪封 呢啲野隨心咖姐
鬆太慢點會死火, 鬆太快先會死火WOR. 你磨太耐只會傷極力子. 架車唔係你既.
而家收咁叉鬼, 仲封利是? 咪撚做壞規矩丫. 你封得既, 即係又有水位加價.
十年前講緊$100 左右一節
而家 $250 起
租車又起咗個 double
根本啲師傅係賺到 fat fat
之前學車個師傅都有講租車費先係最揾得最多錢
考車排期排9個月. 跟本教車生意多到做唔切. 當佢淨做夜晚 4粒鐘 1000 (學車多數夜晚學, 日頭返工), 5日, 日頭就租車俾學生考試. 1日一個1500.

1000 + 1500 * 5 * 4 = 50000 , 勤力D就再多D. 跟本好賺到笑.
我意思係上斜1轉2
理論上要手腳快
如果鬆得慢轉2波可能前面果淡油已經消晒
到時隨時死火
轉嗰下手要快,越快越好
左腳同開車一樣,忌急,急就小則chok,大則死火,重點係要喺磨擦點完成「慢」嘅步驟。當你feel到順利入波後就儘快俾返油

假以時日再熟習啲就試下左腳吊到磨擦點時右腳同時和少少油
你可以踩大淡油先, 留多D空間俾自己. 咁就可以順D轉波又唔chok.
唔係咁睇好, 奶硬野
幾點開始打 我見佢有段野一定要聽佢講
夠鐘就打,不停recall到通
有段野好似有得禁制飛左佢
有段就要聽晒佢
電話都會塞車?
我果時recall 1,2次就通到
想問下其實望左右鏡係咪一定要個頭轉埋先得?
明明我對眼有望但係佢tick 我無望
屌跟住肥左路試
考牌官點會望到你對眼有冇望
最少都郁下個頭啦
我習慣係望鏡擰頭,望盲點就傾前少少個身再望
動作盡量明顯少少,唔好比機會佢望唔到
好啦下次考個時注意下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞