召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (28)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
驚雷射鎗揸機條友見到我P做我
我大佬又係話唔撚駛驚跟牌行, 但小弟啱啱上路係細膽啲, 請見諒
鐳射槍都係跟路牌set嘅,佢瞄到你個P字就算見埋你過70都影唔切啦,所以唔係超得太離譜一般都唔會搞你
駕駛學校嚟講算平 但質素同口碑好似麻麻
一係比貴啲駕院 一係自己搵師傅
價錢都其次 最重要搵到個好師傅 值回票價
巴打仲未考咩? 上幾個post都已經見到你
睇你點睇㗎啫
正常男仔對車有啲認識可能會覺得悶
我個時考有聽到
坐得係到大部分都係師奶同妹妹仔
佢哋連自動波 D N P波都講唔出 認知貧乏
你覺得你有信心
純粹想學車考牌 自己搵師傅吧
筆試自學 考完先報學校/搵師傅都得
駕院條路線易啲 合格率高幾% 但好貴
私人就平 但街場難玩啲
其他學校: 價錢唔係最平 又冇自己路線
自己諗
想問抽快期通常幾耐之後抽到 肥咗之後 師傅話幫我抽 抽咗個幾月都未抽到
駕院個模擬駕駛我上左陣已經覺得好撚悶
我都係P咗一個月
8月學 10月尾考
係呀 上黎睇下學車資訊 好有用
應該仲有3-4堂就考
泊車調頭大致上都OK 係有時車速快咗少少
考試路線都渣咗好幾堂 師傅成日都屌我渣得太快 佢叫我渣慢d 有咩事上黎都可以停快d 會穩陣好多 同埋叫我望多d鏡同盲區
大家都要加油喔
考筆試係咪淨係帶身分證就得?
利申沙駕,冇收過排期信
要拎埋排期信架,叫門市印返比你啦
唔計今日考試前學2粒鐘
淨係學左7堂今日就考油塘
7堂仲要2個唔同師傅教
吹水被狗屌
我想問下
如果考牌當日我戴眼鏡
咁我以後渣車係咪就算戴隱形眼鏡都唔得?
一定要戴返眼鏡先可以?

如果係既話
當我第時做左激光
已經冇晒近視既時候
係咪都係一樣成世要戴眼鏡先可以揸車
個牌永遠都係冇得改返做可以唔使戴眼鏡?
你戴隱形眼鏡無問題.

激光個D, 最好問返運輸處. 不過有咩事撞左車, 只要証明到你駕駛個陣視力係正常, 原則上就OK.

利伸: 鳩UP, 非專業法律意見. 最好自己問律司.
你唔知個錶板有個燈係顯示有冇拉手掣?
你有權唔去上理論嫁
D理論堂又唔計入實習堂 (操車)

其實理論堂係補足番D 平時學車師傅無教既野
都幾專門講條考試路線每個彎每條路有乜要注意
500$ 架 ,如果唔記得去,企硬唔好補$去返,哂錢哂時間
係叫做學左點樣較seat
我同事真係跟牌行中過雷射炮加P

彩數既野自己諗

我長期揸8X算
駕院無排期信
你比錢報名果陣佢即刻幫你排筆試嫁麻
果陣有張單比番你, 拎果張野去就得
做完激光可以拎醫生信去運輸署搞
取消番眼鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞