95年出世既你地,過得幾好嗎

266 回覆
5 Like 5 Dislike
A0

A0

今年大三喺台灣讀文學(興趣)
親戚係台灣有間細公司
如無意外畢業會去親戚公司幫手 (包住宿
同埋直接移民台灣既機會都大
萬一如果覺得台灣唔岩自己
返返黎呢邊屋企都有間細鋪可以接手打理
同埋因為去台灣讀書好平 所以都無借政府錢
追哂成個post 發現自己好似已經算比較幸福
但其實我都好迷茫 好驚留喺台灣會哂左幾年時間 但又想博下
今年大三喺台灣讀文學(興趣)
親戚係台灣有間細公司
如無意外畢業會去親戚公司幫手 (包住宿
同埋直接移民台灣既機會都大
萬一如果覺得台灣唔岩自己
返返黎呢邊屋企都有間細鋪可以接手打理
同埋因為去台灣讀書好平 所以都無借政府錢
追哂成個post 發現自己好似已經算比較幸福
但其實我都好迷茫 好驚留喺台灣會哂左幾年時間 但又想博下

洗咩擔心 你屋企又有生意比你接手 台灣又有親戚關照
完左dse 入唔到大學 又唔想讀asso hd 出左黎做野

咩工

紀律部隊 不過唔係警察 日日輪shift

但應該幾好pay? 除返開有70/hr以上啩?

兩皮鬆啲 夠自己洗
我麻麻
13年考dse, 轉轉折折16年先入左ive讀high dip
你地呢

都係ive year2
Hd final Sem
準備入社大
岩岩做野做左半年,未知未來點行
如果我整個tg group專for 95人,大家會唔會有興趣

都好吖

好嘩

好!
13 dse ,asso 後入 u

入左poly?
Between 13dse, asso後入u
讀完asso入左u, 煩緊FYP 完全無從入手 但好快就要交first draft
簡錯科 無興趣 人又懶 連grad左想做咩工都唔知
讀完asso入左u, 煩緊FYP 完全無從入手 但好快就要交first draft
簡錯科 無興趣 人又懶 連grad左想做咩工都唔知

Fyp呢啲野唔識做緊係搵老細傾下計啦
我都係最後一年ive 要搞fyp

Civil?
我都係最後一年ive 要搞fyp

Civil?

ive hd civil返緊intern,出嚟做野好辛苦 ,乜柒野都唔識
第二年做野 黎緊讀返書
就嚟要入社大做嘢
第二年做野 黎緊讀返書

做盛行
是咪考完dse出左黎返工
95 留名 依家先讀緊nursing year 1唉
讀過一年ASSO 之後轉HD 而家yr3
year 2 ,忙到pk
今年 u grad,唔想返工呀
dse 6分 之後讀VTC中專
之後讀IVE HD(IT) ,寫Program既科
而家搵緊15~16k 左右

不過唔知做人做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞