香港基建真係世界級

416 回覆
7372 Like 63 Dislike
第一單NEC係西貢福民路起BC,DSD project
上面post嘅住宅相嘅
知唔知咩叫基建
輸就係政府問題
嬴就係港英遺產
跟住又笑下人港豬,賣港,奴工
咁又可以射到一地都係
屌你老味
有冇得解釋下點解高鐵未出
圓方已經地陷20cm
真係痴撚線
今次仲要咁打風法
聽日仲要返icc真係幾驚
The HK$678 million (£53 million) Happy Valley underground storm water storage scheme is the largest NEC3 Engineering and Construction Contract (ECC) option C (target contract with activity schedule) awarded by the Hong Kong government to date. It is also the first in Hong Kong to trial the NEC3 Engineering and Construction Subcontract (ECS).
https://www.neccontract.com/NEC-in-Action/Case-Studies/Happy-Valley-underground-stormwater-storage-scheme
電力有停
停晒d外圍既地方
主力供應比市中心既設備先
而果d有可能會停電既地方
政府就出車出人力物力去支援
即係大澳 流浮山 (可能會停)屯門 三家村
好似係咁
咁都有得吹奏打飛機?
真係幾proud
以前有老廉捉 即係ICAC
宜家點呀 沿水樓承建商負左責未呀?

以前d廉署劇 咸水樓短樁做到尋
宜家仲有冇戰績?

宜家係制度腐爛
呢個世界總有d準則 標準 或者做法 跟住做可以令自己 團體 甚至社會做得好 維持得好
但呢d野唔係個個人跟得到 同埋唔係時時刻刻都跟到
自己做果陣難 但由人督住人 就易d 就好似老師家長齋篤o係度 學生子女都冇咁hea咁
咁就係制度

以前有廉署 廉署有港督 港督有英國國會同傳媒 法律o既頂點有o既係英國o既憲治同裁判機構 係連接國際社會o既開放社會
宜家香港有咩?

有咩?
唔理政治o既人只係唔理解社會運作o既社會盲
我哋香港大撚把錢,閒閒地都千億垃圾工程,俾嗰少少錢去整渠務山泥工程,輕鬆無難度
走啦,大陸雞蟲
唔好阻人打飛機
香港真心勁
咁都有得抽水
連登仔咁都要圍爐打飛機
個人opinion姐
係光明磊落嘅,駛乜咁大反應?
今次到香港無電
舊時整落嘅
呢個風都頂得住 班仆街大陸狗同工程撚又可以減多啲料 貪多啲
好似係閃左幾下,有停咩?

btw, 澳門撚做咩仆唔切衝出黎勾起大家對上年既回億
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞