鳴_ 汽車 黑店 唔特別熟汽車小心 一次一肚氣經歷

47 回覆
6 Like 3 Dislike
一次幾不愉快經歷,諗住搵完第三方驗車白紙黑字寫清楚架車有嘅問題,sale 都應承交車時完全解決, 奈何對車唔熟,但都好快知道問題一直仍然存在,返車行整咗幾次,又話要等零件再換,最離譜係好基本嘅零件都話要去日本訂.

舉一個例子, 18/8 發現响號線圈有問題,返車行已經整咗兩次仍然未得到解決, SALE 一拖再拖, 本來話四日就會訂到, 最後當然一個禮拜都係話冇, 經相熟車房得知,其實零件錦田大把, 但而家竟然話要去日本訂......

去車行買車只係想更加方便,依家反而一肚氣
咩係响號線圈?有咩用??
你驗左車都知既問題係咩??
車行買車係好伏
响號線圈. ===> 當司機按下喇叭開關時,電流經觸點通過線圈,線圈產生磁力吸下銜鐵,強制膜片的振動從而發出聲音

軚唔直
响號
驗完架車有問題仲買
比我叫佢退訂揀過架
我當然有 但寫明水浸大撞先可以退
所謂大撞又係搵笨柒。你既大撞同佢既大撞可以好唔同
所以咪繼續,但點知少少嘢都要拖我
比左錢,肯啋你都算有良心。當買個教訓
你比佢拎返去整
換左你其他件都唔知
如果佢話呢個條件先退訂
我會即走唔買
呢個條件退訂明顯黑店
邊間
_ 謙?
追加一個不負責任例子,第一次驗車時發現車頭皮帶有裂,SALE 口頭話幫我換,但到最後拒絕同失憶自己講過嘅嘢,為左安全,我自己俾錢出咗去整
最新情況 , 經Whatsapp 話轉述師傅 2-3 天搞掂,但經師傅已否認以上說話,SALE 又講大話
荃灣愉景新x個d呢
今鋪中大伏
你肯定係貪平先會咁,係咪講價講得太利害?
定係屈人地送呢樣送果樣 ?
如果一人地有錢膁,唔洗你出聲都會幫你整返 .
同車行買你己算好彩,起碼仲聯絡到間車行,
同私讓果D仆街買,第二日就未能接通 .... 蒸發左一尻樣
正常價 冇講過
想問下咩車買左幾錢
你都戇鳩, 佢唔岩價咪唔撚賣囉, 講價都有錯?
Nissan Cube Z12 6蚊.
其實就諗住貴過市價 都買 就係等車行汁番正 唔洗再自己慢慢車房搞 但咁既問題都拖我咁耐
你太睇小仆街 Sale 既威力
叫雞都講價就係呢D能樣 , 人地有價錢牌標價的,點解硬係要講價,成個乞衣咁,真係肉能酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞