[世紀帝國][STEAM] 有無人一齊玩AOC?

221 回覆
12 Like 0 Dislike
新手有野問
如果有人封建就出弓兵殺村民
咁你地會點

起撘守金,上城出馬gg佢
新手有野問
如果有人封建就出弓兵殺村民
咁你地會點

叮村民入城鎮中心

守住你掘木掘金位呢

咁咪轉位 拿拿臨上城

英雄所見略同
成日入game都冇場 得番d1800以上既高手玩 又成日斷線

等我哩個城快老手carry 你
樓主試下玩啲唔洗起屋既民族 早期去敵人城鎮起箭塔 ,根據地理位置起木牆圍一圍,會易玩小小。

新手直接玩黑森林最易上手

我新手嗰陣都係玩黑森林先
樓主試下玩啲唔洗起屋既民族 早期去敵人城鎮起箭塔 ,根據地理位置起木牆圍一圍,會易玩小小。

起一至兩道牆就可以檔住封快
加多坐城堡可以擋埋城快第一波

再用不列顛弓兵屈機

起一至兩道牆就可以檔住封快
加多坐城堡可以擋埋城快第一波

起投石車係牆後面打佢

要塞都ok既,比哂圍牆你

上到帝就sm佢
好唔明點解佢重製嗰時唔成個引擎改良
隻game需求唔大,但人口一多就會lag,照計而家既技術要改應該唔難架
我玩唔係steam版本果隻aofe

d 電腦難打到仆街
crusade係咁輸
睇下horde 點打 點知horde負碌贏
明明horde 冇兵 crusade 成隊兵
horde 係正crusade面前起城堡 crusade唔打村民
俾佢起到座城堡 跟住打左兩個鐘靠城堡守贏

btw 好想打贏d電腦 係咪一定要steam先同到你地玩?
我玩唔係steam版本果隻aofe

d 電腦難打到仆街
crusade係咁輸
睇下horde 點打 點知horde負碌贏
明明horde 冇兵 crusade 成隊兵
horde 係正crusade面前起城堡 crusade唔打村民
俾佢起到座城堡 跟住打左兩個鐘靠城堡守贏

btw 好想打贏d電腦 係咪一定要steam先同到你地玩?

vooby先多高手,電腦唔難打,唔出CHEAT電腦既都可以正常贏
AI出CHEAT咪變下策略,例如TOWER RUSH
或者守到後帝基本都可以贏到8成
隻game需求唔大,但人口一多就會lag,照計而家既技術要改應該唔難架

M$會重寫成個engine就奇啦

佢自己又set到個人口上500又唔改埋engine,想點先
id: 悉梨老鼠

得閒可以約戰
https://www.youtube.com/watch?v=YKUWxbgmZmA
高手場d封快真係唔講得笑,用箭塔圍你
反應慢d都唔知點算好

見過VIPER有場直頭TROLL GAME唔升封剩出民兵都圍死左對面

留名 識貨 viper 真心正

佢自己又set到個人口上500又唔改埋engine,想點先

聽閒係因為個engine只支援單核心單線程
依家啲game支援多核心cpu係基本
但Microsoft改都廢事改就拎出黎賺錢

係 跟住咪一多人口就LAG到仆街囉
有冇人玩過一個劇情係
7個人打1個ai
一開波玩家係黑暗時代,每人1架眼鏡蛇車
然後ai會瘋狂出兵攻你,你就要靠架車守到上帝反攻
有無人打?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞