有線男神記者黃浩賢全身濕透 :P (2)

1001 回覆
182 Like 15 Dislike
特登喺聖誕前放大假睇嚟佢都走唔甩
唔使做主播嘅 但學返以前畀記者入廠報一單新聞都好
不過出年小弟exchange唔會update架啦
唔好咁啦 嚇親人啦
有得exchange, 厲害。
如果奇妙或者有線有Up片上網我幫手cap下。
點解成個acc 會無左?
分明是個受
又出現ff畫面
cls重推緊
梗係推啦 Edwin is te best
推到佢做出道為止
如果過檔CCTVb 會唔會再紅的

當然細台有細台嘅好
留係細台個人冇咁容易變質
利申鳩吹
之前D抄媒提及過Edwin一次。
就算入CCTVB做會多咗抄媒講,
我就係唔想Edwin過而家嘅CCTVB。
呢次係第四次講。
係嘅 大台商業性就變質 變左KOL
呢個係其中一個問題。
另外三個唔想Edwin過CCTVB原因:
1. CCTVB而家新聞實在太親共。做傳媒唔係應該有第四權精神咩?就算幾個有線記者主播過去,呢個風氣改變唔到。
2. 而家無線新聞感覺太過明星化,比以前有線更明星化。有線頂多搵記者拍下promo、上有線月刊(已停刊)封面、搵美女主播。美女主播文化係有線帶起,而家無線有樣學樣,只不過係無上自家周刊(唔計節目介紹)。

CCTVB上C1或者抄媒機會係比其他台高好多(分分鐘搵打手寫),一係報小圈子文化、邊個搞到邊個喊、邊個好靚(貼埋人哋IG相)、邊個結婚、邊個唔做,跟到好似D明星咁。仲有唔知袁畜係唔係有意偶像化而家D無線主播,無線記者主播好多IG都係公開,有線now係相反(雖然有一部分係公開)。
3. 呢個理由自私咗D。有時有線報道文化特別D,例如大時大節報道,我幾鍾意睇。Youtube有得重溫。期望大後日個live比2017年更正,2017年live做得實在太好。

講真,Edwin過now,港台我會睇。但過CCTVB嘅話。唔好意思我唔會睇。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞