有線男神記者黃浩賢全身濕透 :P (2)

1001 回覆
182 Like 15 Dislike
你班人唔好搞到佢唔玩ig
最近我要靠睇浩賢bb先治癒到心靈
浩賢唔好嬲 希望你去旅行玩得開心啲會繼續支持你架
唔好嬲豬呀腎仔 只想你幸福開心
同邊個一齊都唔緊要㗎!!
首先希望大家某D言論真係唔好再講啦!好嗎?

Edwin你好!我係電車妹呀!唔知你睇唔睇到呢個post呢?
(以下長文)

今日係2019年7月14日,無記錯我係兩年前6月尾或者7月頭(可能早多1-2個月)識你。第一個睇你嘅扒,就係以下呢個:

2016年4月3日:小童群益會調查 逾一成兒童感到不快樂
(有線FB現時仲有呢段報道。)

呢一日我係唔會忘記。點解?因為我好耐冇睇過咁特別嘅扒。呢個扒出面好多好評。99%記者做呢個扒係會企係度大概10-20秒讀一段內容。你嘅表達方法係同一個小朋友sir滑梯,就話要小朋友開心好簡單,多啲陪佢哋落公園,同其他小朋友一齊玩,已經好滿足。其後有個女仔係你面前路過,你同個小朋友一齊望住佢之後一齊甜笑,背後有D笑聲。如果一個year 4學生做到輕鬆深入兼備嘅扒已經好厲害。

自此之後,Edwin就決定留意你了!到現在都係。

睇咗你大概兩年,睇住你一直進步。
由做下普通報道,到開始做下比較特別嘅報道
(例如一路問政、清潔外判左手交右手問題、2017年平安夜AIA直播、高鐵FB直播、2018年4月初選民登記冊失蹤事件等)。
愈來愈發現呢個記者真係好
新聞最前線同有線FB已經成每日必睇節目!
除非peak season OT(而家peak緊),一定7點鐘準時係電腦面前睇
(77台7點播新聞真係,而家遲放工真係6:50-6:55先返到屋企)。
就算外國旅行或者OT一定會補睇。
到6月,更加發現原來你不怕強權講真話,我更加欣賞你。

呢兩年真係好多謝你,為觀眾報道真相。透過IG知道你更多,我好鍾意睇你IG的,你係我開IG第一個add嘅人,有時寫下reply鼓勵你都唔錯架!

最後我有個簡單請求:唔好嬲豬,請不要Shut Down IG就將IG當成大家的聯繫吧!有嘢想share不妨分享,我會樂意去睇,應承你唔會攻擊的。我過往嘅post無攻擊過你同你身邊嘅人。

玩得開心D啦! Wish you the best!
大家乖乖地唔好再亂講野喇
我仲以為佢係 點知
講真佢地鐘意就得架啦 佢地都咁大個人
睇來係
咁樣講佢應該唔係CD ROM
你地講D咩變態野佢可能已經MARK低晒
btw人生成就解鎖>同賢仔對話
東區張記 慈記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞