脫髮女有感

748 回覆
775 Like 22 Dislike
有冇人試過五十惠嗰隻活髮精華
上網睇人講幾好 貪得意買左枝黎用
但用完有啲‘那那’地
好驚有副作用 最後越甩越多
你咩髮質
我用h&s都會甩
係冬天仲會洗完個頭勁笠 洗極都洗唔甩洗髮水咁
同埋千其唔好用係超市買得到果啲!
女性脫髮大部分情況都可以reverse
不要放棄治療
後生,白頭髮

都成日比人話,又唔想染,怕甩
多謝樓主分享!
我用過 覺得冇乜太大變化 都係好稀疏
有朋友(冇脫髮問題)用過,生左d毛毛
我自己而家有用,覺得冇乜用
好似話要用3-4個月先開始有用
但一枝要成3百up 長用真係好貴
睇完咁多個post即刻上iHerb 買左枝Avalon Shampoo 同Conditioner
希望三管齊下會甩少啲喇
真心啊 短髮甩少好多
唔係講笑 我用完head and shoulder勁撚多頭皮
Yup,之前買仲係$32,而家已經加左價

生水都ok,個人覺得熟水/蒸餾/礦泉水乾淨啲嘅感覺,你知東江水屎水黎㗎啦 記住一定要撈匀先用,直接倒頭通常都會仆街的
中性+少少偏油,有啲人用完會覺得頭髮好乾,可以用檸檬酸做潤絲平衡返順滑返,潤絲詳情可以google,勁多教學。
不嬲洗頭都係洗髮根㗎啦傻 唔係會洗得唔乾淨㗎。
我通常落多幾羹,用黎沐浴同洗臉,用完超爽 唔會好似沐浴露沖完沖十世都好似沖唔乾之餘又唔會好似用番梘咁乾到甩皮。
暗瘡同敏感皮膚要輕力啲,始終茶籽粉就算磨到好細都會有啲顆粒,太大力會好痛。
咁你幾耐洗一次?
頭髮本身都又軟又小又扁
本身用緊tsuxxxxx 山茶花紅色果隻
見用得幾好就再試下佢藍色果隻清涼版
洗完好涼好爽,用用下都唔覺,近呢幾日先覺得愈甩愈多
見到樓上話洗完好清涼果d好多化學野,收工即時買左枝maro同佢枝噴霧
佢枝野話男士用,女用應該都無野掛
用左第三次,洗果陣至少甩小左先
本身都食緊biotin同b雜,食一排d指甲係硬左既
我有個朋友
本來好多頭髮

幾年前佢發現佢開始甩頭髮

期間佢有睇過醫生
有食過藥

有用過好多款洗頭水
有d都唔平

但都係睇住佢個頭一直疏落去
短短3-4年時間
佢已經變左光頭

聽佢講好似無得醫
有冇人試過coffee去過個間 妍x活髮 好唔好
無事啊 光頭幾型啊
我都係天生多髮,髮質差,又粗
個頭厚到係唔可以唔紮頭髮
每日起身梳頭,洗頭,吹頭都見到好多條頭髮,不過唔覺有變少,我應該係甩緊正常量嘅頭髮...
唔知係咪做得直髮同埋吹得熱風多,頭髮嘅顏色,越近髮尾就越啡,髮根位個d就夠黑。d人成日以為我個啡係染出黎,條馬尾一拍埋落個陰到就好明顯兩隻色,我d頭髮應該玩壞咗 熱力真係好傷髮
絲打得唔得?
但點解冇女話想識光頭佬
我想喎
利申 老豆係光頭型佬
留tg ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞