【陀螺熱潮】爆旋陀螺再現街頭 爆旋大叔大戰爆旋細佬

364 回覆
623 Like 7 Dislike
好撚正
記得以前套卡通 火渡凱成日打到人哋啲陀螺爛晒
我嗰時俾人用巨型金屬環屈完機
過兩日喺路邊執到個好似鐵蓮花嘅巨型金屬環先頂得住
過多排個個都玩巨型金屬環
變咗用生鐵鑊同月餅盒玩
我諗巨型金屬環應該可以撞散晒而家啲陀螺
記得第一集佢踩爛條友個黃色陀螺
同埋都唔明孝男跳起發射陀螺點解可以增加兩倍迴轉力

仲有幾隻喺屋企冇掉
好懷念放學落街同人玩陀螺嘅日子
好滾動!原來零零後仲會玩陀螺 呢啲潮流真係值得保留,好想到時有自己下一代,帶佢去公園,睇住佢同其他小朋友坐係到玩,之後睇住佢滿心歡喜身水身汗返屋企

好記得以前啲膠盤成日被我玩穿,之後懢錢成日用煮餸嘅生鐵獲玩,陀螺轉到行行聲 成日玩到呀媽要煮飯用先肯還返
用陀螺幫人開獲
提早比人開年就有份
我細個試過用電鑽發射陀螺
好想同佢哋玩
細個根本冇人同我玩 啲陀螺仲係到
唔知點解一直有個感覺係老翻好打過正版
好 warm
不知幾自豪
棋靈王巴打細個玩陀螺,大個迷上玩婆婆
記得當年痾屎都拎住隻黑獅暴獸去痾
痾痾下跌埋落屎坑 激撚到喊
以前d同學唔係住附近
淨係可以係同鄰居玩
之後有次老師唔知發咩癲要收曬d陀螺
細個又唔夠膽唔聽
特登全班早d拎曬返學校決鬥

黃埔美c講得啱啊
個真實感好緊要
好撚想喊
我記得仲有一款係好似用遙控發射器,可以控制隻陀螺左徊旋同右徊旋,無記錯係青龍嚟。
細個係吉之島見到,睇到流晒口水

仲有幾隻喺屋企冇掉
好懷念放學落街同人玩陀螺嘅日子

銀牙白虎
我第一隻就佢,響冒險樂園換的。
我記得仲有一款係好似用遙控發射器,可以控制隻陀螺左徊旋同右徊旋,無記錯係青龍嚟。
細個係吉之島見到,睇到流晒口水

而隻野應該係卡通片後期先有,肯定係青龍。
記憶中係灰色的。
細個成日用激鬥戰車同陀螺對屌
以前拎個盤落街玩 就有好多人埋嚟一齊go shoot

有盤就會拎盤 冇盤就會拎個大箱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞