【陀螺熱潮】爆旋陀螺再現街頭 爆旋大叔大戰爆旋細佬

364 回覆
623 Like 7 Dislike
認真見到呢班細佬先似係香港嘅細佬
唔講普通話,冇口音
成班就好似以前嘅自己落公園玩
牙刷刷,招招積積咁
慶幸佢地仲識得同其他小朋友一齊玩嘅樂趣
希望佢地能夠堅持落去
好似見到細個既自己
係咪動畫入面美國隊用 底盤好撚高身嗰隻?好似識得彈吓彈吓
三更半夜好想玩爆旋陀螺
好記得動畫講佢可以飛上天再落黎
騎係人地聖獸蓋上面騎死對手
但係現實
嗰陣買左 心諗點撚樣先可以騎撚中人地隻陀螺個頂
飛天蠍子

我以前好鍾意呢隻,不過個底盤好快就爛左
當年喺愉景新城嘅爆旋陀螺event睇過城城唱live
舊時啲動畫廣東話主題曲好多時會搵到大粒野唱
呢啲細路好得意
以前都要加大鐵環先耐玩
而家官方都明白直頭出成舊係鐵
最撚屈一定係火花中環!
乜撚野大環,合金環全部含撚!!!

大環太撚重轉唔得耐...好懷念
細個成日Goshit都比條鞭鞭撚中 依家睇片都有啲陰影 屌
+
=
睇到啲陀螺諗返起自己童年
睇到眼濕濕 好掛住細個無憂無慮玩嘅日子
童真呀
屌....係啊
好撚想玩
現代的拖羅,諗起都想食
我表哥係爆手指😂😂
美斯幾得意
初中買左中間嗰隻
自己畫左舊鐵一邊係紅一邊係藍
轉嗰陣就係紫色
依隻有版可以兩舊鐵合埋一隻,只要拉個時夠大力係好撚痛的!試過磨撚到爆缸,個時中三上堂同班fd玩,跟住份咗醫療室 好懷念
細個買左個好靚真係鐵做既圓鐵 之後再攝個六角鐵係入面超好撞 試過撞到舊火花撚裂開一半
舊世代正規陀螺最正係朱雀同玄武

朱雀個底可以唔洗拆開就變換到模式,個時好屈機擰一擰持久型變攻擊型,有三個模式

玄武個底有兩粒鐵珠令到持久大增,不過d鐵珠好容易唔見

出到街場有班人會加[重鐵環]同[重鐵面]令到較輕對手彈出擂台,不過會同時令到持久力減弱,比d外圍轉既對手贏,唔知現在仲有無尼種重量系玩家

諗起當年咁出街玩識到人真係好熱血
我隻淺青色咩咩玄武比加整朱雀撞爛咗其中邊飛出盤
細隻老母靜雞雞買咗隻正版朱雀比我,跟住有次同啊嫲飲完茶嬲佢買個紅色火花鐵比我唔記得五蚊定十五蚊,打撚到同村啲𡃁仔個個啲老翻爛撚晒,點知玩完走個時唔記得拎返比人偷撚咗
啊嫲我其實好掛住你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞