加拿大政黨接納英澳新4國居民自由流動政策 納入大選政綱

82 回覆
39 Like 2 Dislike
屌咁你咪攞住英國人風度打飛機囉,澳洲好唔好住俾一個咁少嘅因素決定左你都幾撚垃圾

全球最宜居城市都輸俾英國人風度啦on9仔,仲有呀我去左澳洲住4年就唔覺得Sydney 人rude嘅,你去開窮鄉就你嘅事。不過你又唔好講撚到Glasgow, Liverpool, Birmingham 啲人又似London啲人咁咁撚好禮貌
啱,但係我唔同意係一個小因素
淨係英國個天氣已經令好多人有精神病喇。
有D客觀因素唔係錢可以改變到,而且覺得London有禮貌會唔會去左平行時空
btw澳洲仲有問題係人口集中係大城市
而且好多大城市周圍都好難擴充
同埋啲人口都係嚟自人口稠密嘅國家嘅亞洲人,好多都唔介意集中係大城市
啲咩澳洲地大,平均一人有幾公里地嗰啲應該唔知澳洲大陸入而有幾多係可以住
一遠離城市啲基建就幾乎係冇,變相令到啲大城市人口太稠密,最佳城市墨爾本今年定上年已經輸返出去
城市老本依啲嘢一轉咗人口成份同人口數目之後就會走樣,過多幾廿年,澳洲只係擴大版嘅印度加中國物體
而且有個問題係澳洲同世界隔離,最近嘅國家都係東南亞嘅國家,吸唔到發達國家嘅人又同唔到發達國家貿易,除非歐美再打仗,如果唔係嘅話澳洲都幾難有作為
衣家好似得加拿大自己提出 .....
我都認同你講嘅points不過始終澳洲依家都係一個好住嘅地方,加上移民政策黎緊喺Scot Morrison政府下又會繼續收緊,我又唔太擔心澳洲將來人口爆煲問題,加上政府都積極開發新市鎮中同隊新移民入去regional australia好似 orange, bathurst, dubbo etc.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞