郵政署 二級助理郵務監督 (每月港幣22,865元至每月港幣53,195元)

1001 回覆
136 Like 17 Dislike
我諗你睇清楚requirement比較好
郵政局、醫管局e d 係政府最惡做既部門
呢份一定唔係佛系
環境幫辦 > 食環幫辦
政府咁多部門,
有兩個我從來唔建議人入去做
一係邪教,二係郵政

邪教 = 警狗 ???
睇你地做撚死
我大撚把錢
政府咁多部門,
有兩個我從來唔建議人入去做
一係邪教,二係郵政
考ACPII不如比心機考邪教幫辦仲好
環境幫辦 > 食環幫辦

EPI其實幾好,攞埋公墓園綠表先考慮升職都重得
留得底既都係心理好強大 捱到三四年無比人玩死又無比人搞到精神病既 呢d抵你升 但當你有咁既能力 何必呢

都未聽過有公務員可以派waiting list派到無
有八大degree 但係dse數學 2左係咪apply唔到
二級助理郵務監督, 比個M, AM位你, 同班合約M, AM做同樣野, 日日比上hi比下暗hi+sin你, 又要跑API, 操到你pk, 郵局文化超不知所謂, 下勊上大把, 玩到你殘
利申, 前郵局NCSC, 食屎啦香港郵政, 蝕能死你呀含家橙
我覺得連登仔已經完美演繹「三角轉軚循環」
1. 連登仔認為每份工都要每週五天工作/四天工作,做5.5/6日已經係同做狗做奴隸無分別
2. 有高薪政府工,聽到話要做埋星期六日就話拎得高人工就預咗㗎啦,做埋六日都無所謂,一於狗衝
3. 到真係做落發現唔對路,今次仆街啦,原來做埋六日真係同做奴隸無分別,而家真係有錢無命享,好羨慕人哋有四天/五天工作,回到第一點

無限輪迴 不過係正常人性嚟嘅
連登仔成日話拎白卡做正苦大哂
入到去拎白卡囉
原來講就狠, 根本唔work
Lm
LE同呢個比 邊個惡做d?
惡做
得張HD係咪冇得諗
合資格既可以試

政府不嬲鐘意開個位比中七價,但入去既10個9個都係U grad

你殺到入waiting list就有機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞