【銅鑼灣失守】大媽入侵時代廣場!商場報警出警告信叫停

444 回覆
1674 Like 22 Dislike
港島多有錢佬,課金都課多啲

識玩
星期日見佢地表演緊
以前時代廣場咁好畀佢地表現
係佢擁有同管理
不過佢要開放畀公眾
之前收收埋埋唔話人知仲長期放晒自己啲嘢霸佔

如果有影響公眾使用嘅事情
例如阻塞通道噪音滋擾等佢係有權管
不過有權管又唔等如可以出手
出手都係要搵差佬
請多五十個實Q圍住佢哋
收唔到利是就收皮啦
係咪想蝦我哋老人家
大媽:我在時化廣場放置了speaker
時代廣場租金即時下跌
都係果句,形象問題
busking叫文藝,大媽係滋擾

你搵麥明詩唱大媽歌一樣係文藝架

大媽 以為自已真係明星,原來只係雞
非法集會罪呢?對大媽唔用得?對一個佔中者就用得?
最黑人憎係專登開到大大聲等其他人表演唔到
又唔撚知自己好撚嘈
真係想係佢旁邊係咁播hey ya hey ya hey
快d去太古城康怡
去銅鑼灣助喊納威囉
唔好「想」,做啦
其實蝗婦喺菜街跳廣場舞、收錢唱歌同霸位收人錢只係令問題惡化。N年前嘅無氣量、寬頻佬、影相佬一路都好阻街。以前未有蝗婦,都有班大叔阿嬸唱歌跳舞(有個著到好似結他他老伯,膊頭騎住隻狗),只係無咩人會圍住睇佢地,得佢地自high無咁阻住,當時又未有咁多檔,同唔覺佢地有收錢啫。

只可以講以前菜街嘅表演者唔會想頂死對方,唔會想搞到殺街,所以唔會去到咁盡,都算維持到個生態,但班蝗婦就唔同,蝗嘅劣根性就係見到第一個做嘅有賺,就個個跟風,結果大家都攬炒
遍地開花
最好搵人上支那啲網教佢地去離地中產民居到唱 海怡太古等等
一定要寸 ,仲要係fb 同個d 港女港媽forum到寸。 最好攪到 100毛 東張西望都去。
攪low晒 就頂唔順架啦
睇真啲尖沙嘴嗰啲大媽同時代呢個好似唔同型號,尖沙咀嗰啲似係渣古步兵型(真係為搵錢),呢個似係紅彗星級,有大摩隔離護航,似係為興趣,純表演慾嘅發洩

如果係新加坡捉晒呢班人去鞭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞