[一帶一路盟友]土耳其里拉崩潰即時討論區

418 回覆
51 Like 2 Dislike
又夾上
聯繫匯率頂到幾耐
最慘今次原因係要救個牧師
連班左膠SJW都唔夠膽講野
我都唔明火雞為左個牧師撐到咁恆做乜
好似支那咁投降代表以後冇得打茅波就話有理由同美國撐落去啫

火雞放個犯
話係皇恩大赦又好,驅逐出境又好
都唔會太樣衰,之後好快冇人記得啦
侵:美國政府不會放棄任何一個國民
當你在海外遭遇危險 不要放棄
請記住 在你身後 有一個強大的祖國

美國真係做比你睇咩叫霸權
真正原因是親中國死,土耳其同伊朗是打中國組合拳之一,要封死中國石油供應及打擊一帶一路!

馬來亞就醒!

馬來西亞首相馬哈蒂爾訪華前夕接受美聯社專訪時透露,會尋求取消由前任政府批准的兩項中資基建項目,包括去年已動工的東海岸鐵路以及兩條能源管道合作項目,涉及逾200億美元資金(1,716億港元)。

「我們不認為我們需要這兩個項目,我們認為它們是不可行的。

https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20180813/58557151

要飲美國/西方奶水就不能幫中國!
仲要人將屋企啲美元同金銀換做里拉,傻嘅先陪佢癲
英鎊點解會跟住跌?
鄂圖曼帝國點可以同美國妥協丫

火雞用牧師做借口反抗美國,靠近伊俄,美國用牧師教訓火雞
快d call Jihad,華盛頓太遠打住耶路撒冷先
以色列:
以色列:整多獲6日戰爭等我霸哂成個中東
北韓個個打直入打橫出 最後都冇人記得啦
個學生係條黑鬼救人不力啫
侵侵救左三個行番出黎,再加五十六條咸魚,光榮回國
牧師生死侵侵佢唔在乎,總知你有我國人質係手,你就等仆街,雖遠必誅
我有個咁既總統,我講野都大聲啲啦
人仔又走番去 6.9 了
下晝個時跌落去 6.87, 個股市係咁上
一收市就黎陣
呀蘇丹玩緊強權呀
唔整個強人形象點玩得起nationalism
今次借美國牧師被拘留黎出手實在聰明
btw 加鋼鐵關稅唔係施壓既一部分黎
白宮講左之後出既措施先係真正針對事件施壓
所以有排佢地驚
成日講保7,上幾個星期就話保6.7
已玩完
中、俄同所有學佢地啲國家(例如火雞)都係行普京模式
將民粹式民族主義(即係義和團?)同經濟發展/國家資本主義縛埋一齊
你順風時就雙帆並舉互相推動
但你唔順時就係火燒連環船
經濟同國家/民族主義互相縛住唔郁得

你而家唔投降放人
按資本主義邏輯行事
救返經濟但民粹式民族主義就會冧
你死頂住民粹式民族主義唔投降,就個經濟冧
所以而家無得救
呢個係當初選擇行呢條路時必然會遇到的後果
所以話Erdogan低能係無用的
佢所謂經濟低能的舉動
其實係民粹式民族主義合理的舉動
反之,經濟合理的舉動
就係民粹式民族主義低能的舉動
所以佢任何選擇都只會係無用、低能、無解...

結論:無啦,等死啦火雞/ Erdogan...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞