[一帶一路盟友]土耳其里拉崩潰即時討論區

418 回覆
51 Like 2 Dislike
阿根廷幾個月前問咗IMF借錢,原本以為有係到可以穩定市場,不過都係失敗,原本IMF個借錢方案有要求阿根廷改革,不過咩都過唔到國會,IMF都要放水
成個南美都
新興市場連環倒!印尼盾墜20年新低😱
https://lih.kg/800565
冇法,水退就係咁
有錢個時亂咁洗
委內瑞拉啲友去巴西咁撚窮都肯
亞軍庭、火雞、營多。。。之後係邊個? 唔覺得咁快又有贏國份住。。。
阿根廷其實經濟一直都咁衰架啦
聽講初立國時經濟好勁,近幾十年衰退
係。但好似過去100年經濟上上落落, default 咗 8 次。。。
南非巴西印度排晒隊啦
南非應該危啲,巴西最硬,印度韌力夠跌都唔太怕。

所以我買南非
土耳其點啊
只係南非政府低價迫白人賣地
亞軍庭、火雞、營多。。。之後係邊個? 唔覺得咁快又有贏國份住。。。
南非巴西印度排晒隊啦
南非應該危啲,巴西最硬,印度韌力夠跌都唔太怕。

所以我買南非
只係知南非政府低價迫白人賣地
巴西係美國後花園加農莊
應該唔會睇住佢死
最緊要巴西好多農產品同天然資源賺到外匯。印度外債少 + 好多人對佢科技興產有期望,所以跌的話都會有人肯趁低吸納。佢地同火雞、亞軍庭果啲瘋狂舉債 + 底子虛虛地果啲 EM 完全唔同性質...
【土耳其危機】阻里拉進一步貶值 政府逼出口商沽售外匯
https://hk.news.appledaily.com/international/realtime/article/20180907/58657358
幫支那做示範
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞