有無人係已經對公司失望,想辭職分手

108 回覆
337 Like 10 Dislike
辭左~9月返新工
已辭!
岩岩返左兩個幾月,其實啲人幾好,但係返shift返到自己無晒時間,好想趁未過試用裸辭搵返份正常工
做埋今個星期就分得手
等緊辭職機會........見左兩份工兩份都有sec in,一份等左兩星期,一份等左一星期.......如果無回音就會過試用期要係呢間港資SME做一年
又係壓力爆燈的一天
日日返工都好有衝動裸辭
無奈被女友係咁話我第時搵唔到工就後悔
成日都好想講:唉屌 你又唔係我 你明條春咩
返工壓力又大 工時又長 點撚捱啊
我個上司/同事 去廁所多過10分鐘 會有同事whatsapp 問 where are you
上司成日睇CCTV 睇你去邊
垃圾公司 垃圾人事 擦鞋先上到位 啲大嘅淨係識搞辦公室政治 自己又太林善唔刷鞋俾人蝦 個上司咁惡頂真係好後悔點解自己仲忍到佢咁耐唔走

今日就遞信
公司做左乜令你失望?
Office politics 好重, 分晒黨派
升職睇人事
唔係好睇performance
連Appraisal都可以講大話屈人
居高臨下,慘過比大戶玩

我都係比人喺appraisal 屈
原來唔係得我係咁
fg第一份工就做到好頹
希望你快啲搵到可以走

行頭太窄
唔輪到我話走就走
無咁易啦...
IB 黎
Profile唔夠猛
Phone in 完就無晒消息
都成個月前
我當衰左
6年啦
Finance

讀完都無用

炒股又無幫助
有哇...但係最低個個幾乎係我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞