有無人係已經對公司失望,想辭職分手

108 回覆
337 Like 10 Dislike
後生我覺得可以任性話同公司文化唔夾.........我試過裸辭係比人壓到仆街..........

仲有佢地會串你佢個JOB REQ開既3年經驗覺得我斷續兩份工加埋係唔多當......其實係好火滾,希望佢地既下一代(如果有)或者佢地自己比人CUT果時見工自己奶返野就最好
已經辭左,而家通知期hea緊,3個月,有L排hea
勁,轉工一定係高層............
未搵到,不過唔L想幫個仆街新老闆做嘢,所以索性辭左,再邊抖邊搵
三個月起碼中層
其實算高架喇
所以都唔易搵
同見工時講既嘢都唔同...
已辭, 準備走
同事好nice但係老細又on9又孤寒
屌 我見工講野
做緊時講野
同我要走時講野
係龍門任佢搬

唔走 就等變廢人
做唔夠一年唔按比例出bonus同加人工
轉工即加3成啦 使撚等佢加
乞衣咩
想裸辭再慢慢搵已經
已祼辭
休息下再起行
港獨派
想公司快D收皮

利申:公務員
O岩聽
比得少少錢人就想人全力同你做
真係賤到無朋友
分左手

永遠最複雜最豬頭骨既野就比我,自己愛將做d輕輕鬆鬆野就升職加薪,轉頭就一齊黎收割成果

遞完信黑住面架空我又點,成班接手既咪又係黎要我教佢 當全世界同你一樣咁懵咩
對公司無咩特別感覺,但果三個上司八婆真係 。。坐係佢地隔離,細細聲講邊個邊個做野唔 掂,覺得9成話緊我(或者其他煙腸)。做上司連正正經經比D feedback下屬都唔撚夠膽,但又要笑人做野做得9,你老母,比野人做果陣又唔撚講清楚expectation,做完又要笑,笑完又唔比feedback,點撚野會有改善呀llm! 講到尾,班8婆想整走我姐,一個有心學野嘅intern與到啲臭系上司,日日番工都好似上刑場打靶,驚佢無啦啦用啲藉口炒撚左你
終於有間大行比interview我啦
成2個禮拜

其實我咁正
點解唔直接請我
做花瓶又得
講下股票又得
我係公司人事氛圍好撚有問題
搞到返工好大壓力
工作量唔大
返咗半年 準備走人
唔洗教啦,用返HR最鍾意講果句:返工唔係返學,學野返學校啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞