香港外流球員討論區(7)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
起碼真係簽,一方試完你都係簽返啲大連人,把撚
新疆踢八點
高雲地利,用埋啲台灣譯名
Thx for info
傑仔最佳位置右閘,但有人已踢緊

近期踢左閘雖然已經適應左,但表現係差d有失誤

希望之後爭到正選
試腳實力如果差唔多,又真係無理由要簽個南方人而唔要個本地人
起碼個大連人唔洗再適應天氣同文化, 可以即食到

調轉北方人去南方廣州深圳,甚至香港都係咁

所以咪話如果再試腳,不如搭路去梅縣或者深圳實際啲
去印尼踢啦, 速度高, 實練到野
好近香港
睇左咁多場中甲,中甲啲華人中堅真係

同埋夏天季中上去難度高,冬天上去可以join pre season 其實會好好多

打好呢半季,天道酬勤
其實中甲本身華人就廢
虎撲8月14日訊 

葡甲俱樂部維塞烏官方宣布,此前效力於申花的混血球員霍斌仁正式加盟。 維塞烏俱樂部官方公告中簡單介紹了霍斌仁的履歷,並對他的到來表示了歡迎。不過官方公告中並未透露此次簽約的相關細節。 上賽季葡甲聯賽,維塞烏排名第三,與葡超資格僅有一步之遙。目前該隊主教練為葡萄牙老帥曼努埃爾-卡胡達,他曾經在中甲重慶FC、天津松江以及中乙安納普爾那執教。

https://m.hupu.com/bbs/23224998.html
fake news
又一外流葡甲
true news, 球會公佈左

hupu都出左新聞
唔明點解brian fok都有人反,人地自己追緊足球夢
自從去左上海申花之後,佢踢左幾多場正式職業足球比賽,廿場?十場?
場都無得落,運動員20-24歲進步得最快既日子就咁就浪費左
咁樣就係叫追緊夢?完全唔腳踏實地做人
個人選擇姐
申花都肯栽培佢外借去歐洲
當然歐冲唔腳踏實地做人

成日上節目話自己努力外流,之前又話收到歐洲同中國球會offer
自己外流失敗淨識揾借口,話葡甲失敗歧視亞洲人

最後
當佢係人球咁借黎借去
仲要係借去歐洲三四線國家既次級聯賽
咁都仲係肯栽培?
申花簽左佢幾多年,唔斷尾既
犀利在預備隊都唔洗返,直接去葡萄牙
係咁刷CV 咁對申花有乜益
繼續廉價勞工等佢成材 一年佢20萬左右買個機會打起佢
車路士都大把人借到24、5歲仲係人球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞