未返工就已經要人做Proposal

119 回覆
120 Like 20 Dislike
明玩野
無80k 唔好做
認同
以前見過一份
First in 已經同我講個價比同行低
去工second in 以為見兩次都ok
點知要見第三次做skill test

之後見都唔撚見
如果係trading 買車公司 就會叫你present 車 有咩改進,收完你proposal 之後就898
痴線 即使唔係抄橋都預想到入職後會幾慘
聽聞G字頭嘅agency都用呢招
有伏
Fg min. 18k
Second in +3k
要present +1k
要做proposal?唔撚in
之前都試過見工見鬼佬
話想我send個PowerPoint 教點pitch人
見完我都即刻知不妙
唔請都罷
不過講真
你真係想要呢份工咪present囉
最多咪送個idea俾佢,又唔會少忽肉既
唔好俾連登仔講兩講就唔去,問清楚自己想點啦
下,你打少左個兩字渣嘛
萬0蚊要in到咁款,直接reject啦
其實2nd 3rd interview要做present唔出奇 我fg果陣in MT 2nd in都要做個Present出黎介紹公司其中一樣product
不過咁大個人你應該都feel到間公司係真心想請個人才定係搵水魚抄idea 出咩offer比你就係一個好客觀單標準去反映一間公司有幾著重你 如果又要十八般武藝又比得萬頭人工嘅話 就唔好再浪費時間
工廈 狗也不in
MT 要present好合理呀
但樓主個份萬頭 工廈 最低級 用d時間send多幾份cv算啦
係唔係尖咀醫療集團 ?
工廠區啲SME好撚鍾意扮大袋架喎
未撚瞓醒
我fg時試過in份一萬中嘅p仔叫我second in present,唔知佢間垃圾公司點解會有咁大自信
開得係工廈果然九成九都係寒酸窮撚公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞