[放榜] OU NURSING過來人問答區

70 回覆
13 Like 8 Dislike
老鬼唔做打手喇
fm自己揀啦
你呢屆個名臭晒
OU個朵不嬲都唔係香,係d同學成日自我感覺良好,講真比佢地有Hku offer,相信個個狗衝。
雖然係咁,但我覺得都唔係睇你係邊出,係睇自己有冇認真上堂,有牌個個都係一樣。與其驚朵臭,不如諗下點讀好d。考試明知讀唔掂既咪r下爸媽梳屎,有溫書一定合格。出ward時都係,你係勤力有溫書,mentor一定會知,一定會比機會你(至少general係)。

Btw樓上班打手好撚煩,唔好阻住人討論自己科野得唔得。
我都覺得奇怪
點解上連登個個讚到Ou Nursing 天上有地下無
話佢地唔好仲要俾人瘋狂負皮
我果時就係咁比人水咗入ou nursing
岀 ward/番工至知其實個名其實唔香
只係無乜大獲野至叫做感覺良好d
唔係凈係ou仔會比人話knowledge唔夠
間間u都有
一句講哂 英雄莫問岀處
做好自己啦
利申final yr
不過樓主呢d就真係毒瘤
你地係orientation 單野全校通哂天都仲可以咁理直氣壯
話哂代表一間學校都唔識尊重場合
你搞衰自己唔緊要呀但你搞臭咗ou個朵咁人地點請你
就算請 你咁嘅態度一定唔可能係ha生存到太耐
邊單野,想食下花生
自己去secret 揾下kcc 個talk 樓主呢屆做過乜 witnin 半年嘅事
其實咩事
你講得好岩,其實每間U出黎既都有好有差,
只有7學生,冇7學校,只係比例既問題
我呢D staff左幾年, 讀埋ACLS既都唔敢話自己knowledge夠
clinical 野就係做到老學到老

BTW, 英雄莫問岀處, 但唔係人人都係英雄
升year4留名 其實乜事?淨係聽聞好似依架year 1,2個班做事好有性格咁樣
聽聞佢地岀去qe聽talk果時非常唔尊重講者
嘈到一個點 甚至有人拎住個headphone塞住耳仔聽歌
跟住比qe果邊岀信番ou投訴
問你邊個camp firm就話唔做打手 又屌9人地個camp唔firm 人唔笑狗都吠
Same here 揮手
我記得我個陣聽talk唔好話大聲講野 急尿都唔夠膽大模大樣行出個門口
咁又唔好咁講 識人冇讀bio ana physio個科都有A-
ou見
想當年自己入左黎都好難接受覺得ou個名好柒,不過讀讀下就慣左
有冇人知道mental 分組係幾多人?同埋幾時先知上tutorial嘅時間?佢timetable淨係寫著2-5:00pm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞