[放榜] OU NURSING過來人問答區

70 回覆
13 Like 8 Dislike
巴打上年有無玩ocamp?
就係你地依屆搞到OU個朵係成個kcc臭哂 仲有面上水
入面retake 1科成皮野
自己諗啦
壓力大到痴線
我有玩呀

上年我都係一個學科soc+一個興趣soc
nurso+天文
兩個都好玩
不過後悔上年冇報多d

btw我係絲
一竹篙打一船人

kcc有曬name list 怕咩
btw其實有frd d呀爸呀媽係做kcc 佢地話開都冇開到封email
18分入咗mental 有啲擔心會搵唔到工
我覺得還好 all pass都大有人在嘅
不過有頭髮邊個…
More
今年nurso天文連住喎 連chur 6日 精都揸乾啦屌
Nursing同扶青中間隔幾日wor 至少有得抖下 如果玩天文同Nursing就連chur6日 真係會猝死
雖然都係覺得Nursing有d貴 但又想兩個玩哂去
你d frd呀爸呀媽係唔係呀dom 個rank呀? 有哂name list 又點 唔通人地會睇左你個名 再對下你係唔係有去到kcc talk個班人咁呀? 個間學校出黎既人就代表左個間學校 你都識講hku 出黎個班麻麻 你又唔話係一竹篙打一船人? 大個仔架啦 同你d同學講 出到去就係代表緊依家讀緊既學校 就算OU 又無hall又細又點點點 但你都唔想OU俾人感覺係咁差啦 入學成績已經成日俾人串 唔係連依d尊重都唔識 都要俾人話麻
同埋唔好咁老定一畢業就一定有ha請 今年都有成十分一人無offer 無ha請一係就去私家 私家如果你唔係靚女就唔洗諗 一係就走oah 但oah就人工加得慢 學既野少
咁一生人都冇乜幾次做fm玩ocamp嘅
上年天文扶青疊住都有人直踩
睇你想要咩嘅 我自己都後悔冇玩多d
你指公大畢業生
我19分都有offer
有冇讀bio
我bio得3
唉屌 咁嘅垃圾都入到nursing 做護士
想知咩事?
可能想收女多d
報其他啦屌 連住6日on99
我上上年都係天文+nursing,仲要5日接住落,姐係朝早出camp晏奏入camp,當年天文莊員仲要自己出錢book一架gogovan比我地5個freshmen番ou,果個感覺畢生難忘因為可以連續同班唔識既人chur5日camp,之後我兩組都keep左一年約出黎玩,坦白講你只有一年以freshmen身份玩ocamp,如果你想休養生息不如唔好報ocamp,因為你想要有ulife就係要chur,之後你做project同上莊都係會chur到你透唔到氣,到時你慢慢叫春都唔遲

利申:升year3死老野
今時唔同往日啦 今年天文都book架gogovan俾我 我就狗衝 叫埋班frd嚟報又點話
無聽過天文ocamp會firm得去邊 完camp就收曬皮
咁你有咩高見 不如介紹下有咩camp岩fm報
唔係知你假膠定點, ou nursing行內名聲幾時變好左

好多人仲屌緊冇knowledge, 你咪filter晒

OU nursing從來都冇好過,只係出現左東華呢類學店,有人比你地更差咋

利申:RN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞