個巴士佬痴左線呀!!

190 回覆
4599 Like 20 Dislike
去九展架免費穿梭巴 係朝早都有個司機
上車會同你講早晨 落車講再見
好有熱誠 次次都有應返佢
巴打你打個電話上去/係app個度留信息讚下車長啦,
雖然應該唔會加人工,
但好似會有memo比翻佢,比佢知有人欣賞都好呀
有晚喺尖沙咀睇世界盃好夜先返去
諗住由尖東返觀塘都被拒載 唔係就因為世界盃加車錢
行到紅磡都無車,好在有個的士佬睇到我

一上車佢講笑話我著晒黑衫搞到佢以為自己撞鬼,之後提我戴安全帶。無幾耐真係有警察roadblock,佢話去尖沙咀嗰陣睇到所以先叫我戴,唔係個個都會叫,因為懶得叫。

我即刻多謝返佢,唔係佢我就返唔到屋企又會被罰錢 途中仲好似教女噉同我講人生道理,真係估唔到香港仲有好嘅的士佬
癲撚到
外國嗰啲會
之前去日本 d巴士司機都係咁
有時見到人哋啲員工有好服務態度都想搵方法讚揚吓
92 朝頭早都有,唔知係咪同一個,會對每個乘客微笑講早晨同唔該,以前返學準時嘅動力就係同佢講早晨
可惜落車同佢講bye bye 之後就要落地鐵站西面
做多左喇
搭過佢揸另一條線,
Next stop, hung hom station
中環返香港仔架紅VAN有個司機
到大站落客都會提 睇清楚,有無漏底野啦
上落車都會講: 小心上落
坐214遇過
我好多年前都試過
唔同嘅係佢唔肯開仲屌鳩我話嗰道門只係上車用
284都有個司機係咁
好好笑容同你講你好
佢仲會認得D乘客
係旺角搭去牛頭角嘅紅van
聽過有個司機勁吹得,係咁講自己d 野
由以前做交通警司講到退休,又講自己d 仔女出世到留學到返香港

我搭一程車已經知佢大半世嘅野
見過一個綠頂小巴司機
好有禮貌
叫人坐穩之後至開車
每個站都會中英報站
英文仲要勁標準
呢啲司機真好 我一定會笑住同佢講拜拜
send返封email畀九巴 讚下佢
遇過 係一個好瘦既阿叔
搭63號小巴
其中一個司機會等乘客坐好開車無耐就揮住手講 : 大家早晨/午安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞