因航o係facebook瘋狂比人問,係唔係只帶回鄉卡就可以上機去台灣

325 回覆
1525 Like 16 Dislike
華航寫特區護照國籍係中國 所以去台灣撘長榮
佢冇錯,特區護照國藉係中國
應該中國(香港) 下話?
依家係唔係唔使入台證就去到台灣?
呢度應該得你係弱智
你都係
你睇下本特區護照寫咩再講啦
連個CODE 都係CHN
香港唔是國藉,國藉只有CHN

咁bno呢
Code 係邊個國家issues 唔等於有國藉
點解比人笑鳩香港你就要問返堆50-70 年代既人
點解當年要支持咩民主回歸中國

佢地笑鳩我地係中國香港其實係事實
因為首先我地政府已經係奶共奶到雪雪聲
其次由身份證去到護照都係中華人民共和國

但佢地護照係中華民國, Code 係TWN
到現時為止真係唔撚係中華人民共和國
屌你老母因航
你試下拎hksar passport 入香港境同入PRC境
正宗生番無賴
BNO 就填英國啦
垃圾中國屌你老母食撚屎啦仆街,上次公司有事飛西安再飛日本,回鄉證過咗期1日,屌佢老母唔畀我返西安,日本嗰度都話只要中國畀你入境就OK,又幫我CALL西安又幫我搵領事,人地日本仔好人到仆街,點知中國一句話唔畀就收線,逼我飛返香港,攪到我西安有展會去唔到,仲要畀人炒撚埋,垃圾中共係人地面前就認屎認屁,自己人都唔撚幫呀食屎啦屌你老母
支共迫人自認支那不嬲係想老奉拎人著數搵人笨, 幾時到支那畀著數人
退一萬步, 就算有連狗都唔屌喇
正常國家下你係岩
HKSAR Passport 只係旅遊證件
中國藉唔係源至於你本passport

https://www.immd.gov.hk/hkt/services/chinese_nationality/general_info.html
死返動物台啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞