因航o係facebook瘋狂比人問,係唔係只帶回鄉卡就可以上機去台灣

325 回覆
1525 Like 16 Dislike
逼人認終蟈人,但係一啲做國民既好處都唔比。
例如支那淘寶為例,全國包郵包中國北京、中國上海、中國深圳,唔包中國香港、中國澳門、中國新疆?

例如每日150,大陸都有戶籍制,限制非本地人既流動,你係中國上海生完仔,唔代表你個仔就係中國上海人。
你戶籍係中國甘肅,咪一樣要返去讀書。想留上海,得,交極貴學費,咩社會福利都無。點知做你中國香港人,終蟈人想嚟就嚟住滿一年社會福利養肥。

然後又大大隻蟈家安全壓落黎,逼班五等公民守你一等蟈民既法律。
咁撚霸道,仲想人咁順灘咁回歸?收皮啦支共。
中華人民共和太陽系之第一強國
有人玩到用英文問因航,用外國passport去台灣駛唔駛支那簽証
10月要坐因航 買咗機票啦
原來改左個, 我記得4月都未改
支那去大部地方都要啦 非洲嗰D好似唔洗
關中國人咩事?
支那人黎香港, 去澳門都要簽証. 台灣更加唔使諗.

支那人一向都低賤.
因航under 太古集團
英資
無關係, 英航係最早奶果批
台狗日日係ptt 笑鳩香港
係得呢度啲崇台撚咁中意維護台狗
其實咁樣可能會搞到好多麻煩野出黎,一陣D 外國人真係以為台灣係中國,整左張中國VISA 過去搞到 refuse landing就好笑
國泰做唔少台狗生意 家下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞