美玩討論區(9)動漫節好興奮

994 回覆
3 Like 0 Dislike
衝現啦
有冇圖比d指示我係買邊隻?
真係從來未玩過上色

爬文係
底灰,亮黑,銀,透明紅
http://gunplacore.blogspot.com/2013/04/tutorial-candy-coats.html
可以睇下呢個 只係噴槍變噴罐 但噴罐好似無咁亮既銀色
無咁亮既銀色 就算噴透明紅 隻金屬紅應該無咁Gloss
無噴槍 噴罐唔岩色可以用easy painter 我氣泵壞左暫時用easy painter先
新入坑一問,係皆旺買左隻marvel legends killmonger,番到去發現膊頭粒joint痴到實扭唔到,係中sad定果到賣老翻
ML 牌王上個禮拜SDCC 咪有展出過

補圖
Mark50隻色我都要補,但溝極都溝唔掂隻色
紅得嚟帶有d較淺嘅車厘子色,shf d色好難搞
原價720
今年無去動物節
最後一日買到
幾有趣
https://lihkg.com/thread/762160/page/4

我份工成日要番大陸audit玩具廠
大陸d玩具廠多數幫Hasbro McDonald Mattel 造代工
工序來來去去都係注塑 移印 組裝呢d極度唔需要技術既野
就算係搵Vietnam Indonesia 既廠做都完全無問題
mold同spec多數係人地俾,唔係自己研發既產品
如果Hasbro Mattel McDonald一齊話唔係中國做
我諗成個廣東省珠三角既玩具廠有大半要收皮
btw 廣東省既玩具廠有唔少係港資,都可以講聲byebye
買幾錢?
係,之前Hasbro話要搬廠去Vietnam
唔會有老翻啦
你係買單隻果個killmonger?
仲有咁多貨咩
好多大牌子都移哂去柬埔寨越南印尼
係呀,其他位都正常,唯獨左手粒joint好似痴死左扭唔到
又唔係正 咁辛苦
宜家買玩具麻煩既就會放棄
Dcc野去metro個個禮拜有list可以留搞掂幾方便
我都只係買punisher,唔太好batman beyond,唔想為咗炒而買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞