韓國大學語學堂留學你問我答

42 回覆
1 Like 7 Dislike
想問下我見有啲係一個月summer課程 個一種係咪無分級數純粹興趣班咁樣 同埋就算有小小韓文底 去到都係要由一級讀起?
巴打覺行成大點?

成大係咪指成均館?我之前揀學校個陣睇過下佢地課程,覺得會好chur下 所以冇揀到

絲打
我見成大可以快啲讀完一級
同埋就到11月開學。

絲打而家第幾級
我而家一級都唔知有冇,
但好想去到韓國讀半年去4至5級。講同睇都得
係咪有啲難?
洗費大約幾多一個月?住考試院?
你係做緊野定學生?

利申 覺得啲課程都幾貴

同朋友兩個人租oneroom 住,每個月2500租金,洗費2000-2500左右 平均一個月用5000蚊港幣 我係香港返左一年ft先黎,草左7萬左右 學費屋企人有幫我俾左

好想去
而家自學緊 但學得好慢 而且發音就咁好難學得準
你本身目標係去學幾耐?一年?

其實我本身香港係主修韓文 已經讀左兩年 但係香港讀真係學得好慢而且唔好,發音一開始都係死記 睇得多讀得多就好快熟 依家一望隻字就講到出黎,係香港讀完我覺得係韓國學韓文真係最有效率
點解會想讀語學堂?
讀完諗住係韓國繼續做野定翻黎香港?

因為係香港已經讀左兩年韓文但好似唔係太叻,唔想好似唔上唔落 索性去韓國讀埋上去
返香港做野,我係韓國公司有做過野 覺得韓國老板太西 所以唔打算係韓國做野
樓主幾歲
點解會揀去韓國
做左kpop狗都7,8年
呢排想認真學韓文 應該買咩書

23歲
因為本身係香港主修係韓文
我自己有買過一本叫 我的第一本韓文書 都教得幾詳細 你可以去書局睇下 但自修其實好難 因為你只可以學到好基本個啲
hani真人係咪好正?有無我老婆咁正

你讀到咩級?

hea左上6級 依家日日虛度緊光陰

我諗住讀埋個5級就返香港,太掛住香港美食

我都好想食香港啲野
依家淨係可以叫啲黎既朋友帶巨量零食比我

想食米線,飲茶同碟頭飯

6級日日做發表做到我厭學

你讀到咩級?

hea左上6級 依家日日虛度緊光陰

我諗住讀埋個5級就返香港,太掛住香港美食

我都好想食香港啲野
依家淨係可以叫啲黎既朋友帶巨量零食比我

想食米線,飲茶同碟頭飯

諗起就辛苦
樓主有無男朋友

想食米線,飲茶同碟頭飯

諗起就辛苦

如非必要 真係為求開心 讀到5級真係極限
hani真人係咪好正?有無我老婆咁正

簡直完美,不過世正都好正
樓主幾歲
點解會揀去韓國
做左kpop狗都7,8年
呢排想認真學韓文 應該買咩書

23歲
因為本身係香港主修係韓文
我自己有買過一本叫 我的第一本韓文書 都教得幾詳細 你可以去書局睇下 但自修其實好難 因為你只可以學到好基本個啲

hku
有咩用
絲打讀完有咩打算?
有咩出路?
間間都差不多 我覺得高麗會好d

利申: 13年過左韓國讀 而家yr3
學完之後你諗住做咩?
絲打可唔可以pm我?我好多野想問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞