韓國大學語學堂留學你問我答

42 回覆
1 Like 7 Dislike
如果想去韓國大學語學堂,可以問下我依家讀緊level4
你讀緊邊間?
慶熙、梨大定建大會好啲?
韓文level2夠唔夠同人溝通,啱啱開始讀韓文level1,預計可以係下年韓國exchange去到level2
韓文level2夠唔夠同人溝通,啱啱開始讀韓文level1,預計可以係下年韓國exchange之前去到level2
巴打覺行成大點?
你讀緊邊間?
慶熙、梨大定建大會好啲?

我讀緊弘大,讀過梨大,慶熙有朋友讀緊 佢已經六級,但我覺得佢講個方面仲好似停留緊係三,四級個陣,所以我唔知係佢個人問題定係慶熙冇咁注重講個方面
建大應該係課程難過其他學校(難過弘大)
我覺得梨大多活動,同埋都教得唔錯,好多人報梨大,但學費好貴 所以我冇讀
我想知一年幾錢到 同報名途徑係邊到
韓文level2夠唔夠同人溝通,啱啱開始讀韓文level1,預計可以係下年韓國exchange去到level2

唔太夠,level3先夠,因為去到韓國,啲人講野好快 唔會遷就你,level 2仲係有限,不過讀韓文最好早啲去韓國讀,係香港學好有限
梨大語學堂
我想知一年幾錢到 同報名途徑係邊到

弘大一個學期(兩個半月)一萬港幣左右,報名上官網dl報名表連埋佢要求既資料寄過去就得,之後會寄返一大堆學費資料俾你,你去銀行過錢
梨大語學堂

好近喎我地
梨大語學堂

好近喎我地

係啊
巴打覺行成大點?

成大係咪指成均館?我之前揀學校個陣睇過下佢地課程,覺得會好chur下 所以冇揀到
梨大語學堂

好近喎我地

係啊

你讀到咩級?

好近喎我地

係啊

你讀到咩級?

hea左上6級 依家日日虛度緊光陰

好近喎我地

係啊

你讀到咩級?

我諗住讀埋個5級就返香港,太掛住香港美食

你讀到咩級?

我都好想食香港啲野
依家淨係可以叫啲黎既朋友帶巨量零食比我
洗費大約幾多一個月?住考試院?
你係做緊野定學生?

利申 覺得啲課程都幾貴

你讀到咩級?

我都好想食香港啲野
依家淨係可以叫啲黎既朋友帶巨量零食比我

想食米線,飲茶同碟頭飯
你係做緊野定學生?

利申 覺得啲課程都幾貴

同朋友兩個人租oneroom 住,每個月2500租金,洗費2000-2500左右 平均一個月用5000蚊港幣 我係香港返左一年ft先黎,草左7萬左右 學費屋企人有幫我俾左
其實我月租係貴過好多屋,如果租一年會平租好多,因為我只係簽左半年約 所以月租貴左。學費睇邊開學校,首爾市立大好平,一個學期一萬都唔洗
你係做緊野定學生?

利申 覺得啲課程都幾貴

同朋友兩個人租oneroom 住,每個月2500租金,洗費2000-2500左右 平均一個月用5000蚊港幣 我係香港返左一年ft先黎,草左7萬左右 學費屋企人有幫我俾左

好想去
而家自學緊 但學得好慢 而且發音就咁好難學得準
你本身目標係去學幾耐?一年?
點解會想讀語學堂?
讀完諗住係韓國繼續做野定翻黎香港?
樓主幾歲
點解會揀去韓國
做左kpop狗都7,8年
呢排想認真學韓文 應該買咩書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞