香港球員陳俊樂加盟中超球會廣州富力

225 回覆
168 Like 17 Dislike
駁咀駁到咁柒
體育degree渣
你估醫生呀
10萬一個月一年120萬啦
個爛鬼degree係香港做得d咩呀
我就唔信有10萬
9唔搭8
呢加讀黎做咩 香港人係未讀到痴撚左線 ,點解有個degree會好好多

人地目標係更高層次既足球 ,佢呢加有機會去中超 ,佢應該要把握機會 ,運動員生命唔長 ,佢應該要完全專注係足球

讀書既野 等佢退伇再讀都唔遲
屌你估佢掛靴讀大學咩
佢本身讀嘅野已經同體育有關係啦
佢本身咪一樣一路有踢波
更何況而家都話佢會借返rnf
更加唔好講之前
你覺得嗰陣嘅佢有能力係支超立足?
你用pc做例子
大把人唔知你講乜
陳俊樂斟酌點係仲有半年畢業,咁讀埋先都合理?
把咩握機會?讀書一定係要關career事?讀大學原意係豐富自己知識,完善自己人生

佢已經係香港明日之星,一早有大把offer, 點解要急在一時?

之前佢未grad, 都係傳中甲,但講緊連徐宏傑,羅素,基奧之流都有中甲offer, 仲有39歲法圖斯都中超隊長,我係樂仔都未撚驚過啦,自己仲要係咁受捧

個degree已經讀到last year, defer可以defer幾耐?可以讀點解唔讀埋佢?
唔係話反對佢讀書
但係足球員16-22歲好緊要 過左就好多都定左型
只可以怪收入方面香港足球同歐洲中日韓完全比唔上
人地一個禮拜等於你一年嘅人工
所以樂仔要個degree旁身都好合理
如果佢由17歲開始就全職 技術一定更好 成就更大
咁都有得拗
咁又唔可以咁講
如果香港踢波高人工可能唔輪到佢上位
大把勁人唔踢波姐
由青年軍到英國到翻香港,佢好似都係同齡最top個個
講真,真係咁勁一早過左德甲踢啦
報紙佬寫咩就信
你呢d咩邏輯
唔支持香港足球就就出返去啦
支持都要理性架
唔係盲目打飛機
佢話簽證問題要回流
個時係英國搵間野雞讀都搞點啦
仲有,意見唔岩就叫人走,真係child登黎
呢啲說話留番佢真係唔掂先講都未遲
同埋退役先返去讀 個腦都難跟上啦
連登仔真係成日哩埋喺屋企睇世界
係你話香港有大把人勁過佢但唔踢波,咁香港有邊個勁過佢先,定你其實講緊德甲有大把勁人呀
用學生簽證踢職業波可以拉得
工作證喎。。。唔係留學簽證。。。

佢話簽證問題要回流
個時係英國搵間野雞讀都搞點啦
冇工作證上唔到職業回流係好正常
搞清咩係工作証先啦child登仔
啦,英國證呢我主要想講讀多幾年就可以入藉
同埋德甲證就好易既
真係勁就去左德甲踢
工作證同學生簽證都未分得清就咪衝出嚟柒啦小朋友
家下邊個先係child呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞