蜂不可惹!男子護妻拍死蜜蜂,翌日上萬大軍逆襲。

70 回覆
122 Like 7 Dislike
本身有二三十隻蜜蜂入屋都唔正常啦
個2,30隻係咪先去踩線 覺得ok就舉家搬晒過去
係唔係奈氏腺費洛蒙
(Nasonov pheromone)是一種蜜蜂費洛蒙,有吸引工蜂的效果,通常是由工蜂釋放以引導出外覓食的同伴回巢的費洛蒙。在釋放過程中為了充分將氣味散播,工蜂會把含有費洛蒙的腹部抬起,並劇烈揮動翅膀。 FROM WIKI
放gas毒撚死佢
蜜糖落毒 毒撚死啲蜂
益蟲被蝗蟲殺

又唔係害蟲黃蜂 比佢蜜峰入侵有蜜糖食
姐係比佢針完仲要比佢吹雞圍?
如果一個示威者被差佬打,其他示威者好似呢群蜜蜂咁回應,個社會會唔同好多
有專家提醒,一旦發現支那人入侵,一定要堅決果斷,趕緊尋求專家協助,斬草除根,假如等他們在家中築巢的話,規模少極也會有好幾萬隻,而且趕不走,殺不完。那時候可就麻煩極了。

細個踩單車唔小心撞到路邊D花 跟著一大班蜜蜂追尻搞我仆大街
呢個真 個時英國有隻唔知馬蜂定胡蜂入左我間房
殺撚左佢之後我從此就關窗 之後日撚日都有幾隻蜂係咁撞窗想入黎 痴撚線
原來蜜蜂咁撚小器
認真 ?
想知點殺
試過同人講,蜜蜂係會吹雞,D人就笑我當我9up
其實蜜蜂體內有特殊既化學訊號
即使你冇騷擾蜂巢
但佢針完你斷尾/拍死佢,呢D化學物就會釋出
如果近蜂巢,其它蜜蜂接收到,就會空羣而出

不嬲都有
以前睇明珠台有講
原來00後無曬common sense?
好想知你架單車快定係班蜜蜂飛得快
馬沙之逆襲
應該係佢屋企有隻蜂后 所以先會越引越多蜜蜂
有,叫小露寶
有專家提醒,一旦發現支那人入侵,一定要堅決果斷,趕緊尋求專家協助,斬草除根,假如等他們在家中築巢的話,規模少極也會有好幾萬隻,而且趕不走,殺不完。那時候可就麻煩極了。

仲話搞STEM 笑鳩死人。
嗡嗡嗡嗡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞