加拿大16歲少女太久沒換衛生巾 中毒性休克亡

141 回覆
187 Like 13 Dislike
好心唔識就咪衝出黎柒啦
搞柒自己重要比人話毒撚
係囉,呢度咁多連登仔好樂意用口幫佢清走哂D臭菌
而家講咩都太遲啦.R.I.P
關毒撚撚事?平時又唔見你地咁聽話?
叫你咪收兵又唔見你聽?
賴得就就賴
即係幾耐冇換
叫我?
笑撚死 駁都廢鳩事
感覺好似成班女人討論點係尿兜屙尿咁
想奶
宜家問題係太耐冇換啊師兄
擺咁撚耐我比你高溫消毒完再巴士德低溫消毒再擺都無用啦
做乜呢一年咁多人喺連登sell月經杯
你用過月經杯未
用得好既話隻手係唔會有好多血
拎左隻杯出黎即刻用紙巾抹下個西喇
加上d血係倒落廁所唔係倒落到洗手盆點會有血路
利申:月經杯兩年用家,m巾同棉條真係狗不屌
無喎,完全接受唔到用嚟吸住經血嘅嘢係reuse。

我無話你用完隻手有血。咁隻杯倒完啲血,你唔使洗吓隻杯,用紙巾抹吓就塞返入去?

我都話過你地接受到自己帶隻杯返屋企洗咪無問題,但如果有人打算係公眾洗手間嘅洗手盆洗月經杯真係接受唔到
https://youtu.be/691_gLvtrBk
6分鐘開始自己睇
btw 吸住經血
點解用月經杯嘅人會expect個個都一定會知月經杯係點用,咁得意嘅呢?呢類型用品最重要係換同清洗,特別係係街嗰陣,我提出咁嘅concern有咩問題?問吓都要收膠,想更多人明白月經杯點用,係用個咁嘅態度?

你覺得M巾同綿條狗都唔屌,但我覺得月經杯完全唔方便我用咪唔用囉,就係咁簡單。
出街根本消毒唔到 仲講咩用滾水
用得好 點確保對手無細菌唔污染個杯呀
非常同意
其實衞生用品reuse真係好on9
我幫你屌鬆佢
Tvb之前套講護士
第一集好次就係呢個case
死gay佬用乜鳩關你叉事咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞