究竟旺角地鐵站有冇開冷氣㗎?

124 回覆
4 Like 116 Dislike
密不透風 上面幾凍都冇用啦 成日慳埋d濕尻錢

開大d冷氣洗死咩? 著住褸獲獲都搞到出哂汗

東張西望幾時講下呀

整緊幕門啦

邊有整過?

要搞咗個地台先
同埋要等換晒新車先可以裝,因為門位唔同

四方車
唔只旺角再參觀深水埗
屌佢老味冬天明知人人都著褸
落撚到去等車唔除褸就熱撚到仆街
一出返去又凍到傻
一凍一熱咪咁樣病左囉屌你老母地鐵

凍天開冷氣咪又比人屌
兩邊不是人
唔講大陸台灣
東京地鐵開埋暖氣比你添啦
一出返去又凍到傻

凍天開冷氣咪又比人屌
兩邊不是人
唔講大陸台灣

香港廠冬天幾多度呀
拎日本比?
一出返去又凍到傻

凍天開冷氣咪又比人屌
兩邊不是人
唔講大陸台灣

香港廠冬天幾多度呀
拎日本比?

咁咪係囉
香港冬天唔係凍
地鐵入面唔會開暖氣
本身溫差都唔係大啦
咁拎日本比有咩問題
東京地鐵開左暖氣去到廿一二度 落左車又得返幾度喎
咁唔係仲易病咩
同埋依家講緊地鐵衡溫比你唔洗搭車都咁凍
反而你地就屌返人一凍一熱
其實一般轉車/出站,都係3-5分鐘內,空氣流通就得,冷氣大小關係唔大。
其實一般轉車/出站,都係3-5分鐘內,空氣流通就得,冷氣大小關係唔大。

幾分鐘就唔熱㗎?

邊有整過?

要搞咗個地台先
同埋要等換晒新車先可以裝,因為門位唔同

四方車

東鐵係用韓國車
市區線先用大陸車

同埋一嚟佢等新車先裝到
二嚟大學站咁彎,幕門又直身
佢未解決到大學站都應該唔會起住

幾分鐘就唔熱㗎?

最大撚獲係車廂入面都唔多通風呢,人多迫到實一實仲要冇風,真係你慢慢環保夠佢
俾樓主嘅

嗱,首先冬天呢,車站會視乎情況,決定開冷氣定係開自然冷卻 (Free Cooling)

咁但係開咗冷氣都好,車站內有人、機器,全部都會產生熱,熱 + 冷 = 暖

而車站冷氣唔係雪房,無可能將車站冷卻到得返十五六度,廿度已經盡力;自然冷卻模式下,由於通風系統亦有限制,與室外溫差亦都可以多達十數度

加埋個別車站嘅空調系統正在翻新,所以焗係正常;麻煩乘客入室內就醒水除褸,請勿戇鳩焗暈自己,冇人可憐你

(以上僅為個人意見)
俾樓主嘅

嗱,首先冬天呢,車站會視乎情況,決定開冷氣定係開自然冷卻 (Free Cooling)

咁但係開咗冷氣都好,車站內有人、機器,全部都會產生熱,熱 + 冷 = 暖

而車站冷氣唔係雪房,無可能將車站冷卻到得返十五六度,廿度已經盡力;自然冷卻模式下,由於通風系統亦有限制,與室外溫差亦都可以多達十數度

加埋個別車站嘅空調系統正在翻新,所以焗係正常;麻煩乘客入室內就醒水除褸,請勿戇鳩焗暈自己,冇人可憐你

(以上僅為個人意見)

咁夏天又點呀
俾樓主嘅

(以上僅為個人意見)

咁夏天又點呀

睇到廿度我真係笑左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞