GinLee 紅唔起死因 研究所

211 回覆
26 Like 286 Dislike
我覺得佢唱歌有感情
你覺得佢冇咩感情
跟住之後有咩討論
你紅唔紅就有得繼續討論啦
我覺得佢唔係完全唔紅
其實好多人識佢
師奶以前睇超級巨聲可能都對佢有印象
大家都知道佢唱功好好
但真係唔會成日有興趣撳佢啲歌嚟聽
第3點真係唔贊同囉...一個歌手識創作係好...但唱好首歌已經係做好本份...你要一個識創作係要花更多時間...但都未必合符制作人所想,話OK加落隻碟度...咁不如唱好歌先算啦...

香港啲天王天后,一線果啲有幾多個識創作吖...識創作果啲,9成係暗星!
話佢無個人風格已經知唔熟佢

佢係淨係束做自己鐘意個類
時代既錯
樓豬已經講晒我想講既嘢,把聲冇辨識度,冇個人風格,音樂悶係死穴,佢班打手講到香港唔識欣賞佢係我哋走寶咁
柒咯因為
但論樣GIN靚女啲,係咪得我咁諗?
其實點解香港人成日話一啲著重唱歌技巧既歌手無感情?
兩樣野唔可以並存既咩?

真心覺得CD勤呢啲歌手就係因為唱腔老派同埋唱live個陣無咩表情先比人話唱歌無感情
唔覺佢同靚有任何關係...佢同Kary 一樣水平
首首歌都差不多
聽一首夠
問題係aga紅倒喎 但gin lee就紅唔起
我都覺 唔變style 無驚喜
好令人煩厭

睇返以前天后曲風造型會有轉變...
Yes aga紅到
講真我好多新歌都會聽
今年新人洪嘉豪同曾樂彤都會聽下
但完全無興趣download gin lee歌來聽
一式一樣野...悶
其實同公司,係有啲策略既...我覺得啦...

唔會同一個時期谷兩個歌手囉...AGA早期人氣都唔會及GIN LEE 啦...
唔覺
演唱會飛又係搶到癲
好多人願意比錢睇live 買歌

只係Gin lee無fans
aga啲歌m記播幾次就入腦
但gin lee最深印象嘅仲係舊公司嘅今天終於一人回家同falling
Aga紅係邊度? 代言咩產品拍左咩廣告? 啲碟好賣得? 演唱會爆幾多場?
講紅佢兩個連以前Kary, Janice個級數都未到, 問題唔係在於佢地, 根本係香港人wfc, 年輕人又對香港歌冇興趣
Aga一出道已經首首hit歌...

哈囉 問好 若 一 圓 3am

Gin lee有邊首係入流?
知名度高得雙雙,但幾老土下...
不能認同更多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞