GinLee 紅唔起死因 研究所

211 回覆
26 Like 286 Dislike
冇代表作?
冇乜露過-》話題少、冇人講
因為環球唱片(香港)
歌完全唔入流
佢同宋禮一樣 淨係識唱
無個人style 無感情 成日show off技巧
無觀眾緣 無性格 定位唔知想點

同謝安琪都差唔多,不過人妻有連登仔當女神支持下,但電影電視都係唔入流,未做到sammi、千嬅天后級

同期aga唱作人 才華橫溢 歌入又流有個人特色 首首都hit
林欣彤靠tvb有曝光
Gin比人感覺外型老土,aga潮d年輕d
林欣彤今年啲歌唔係靠tvb啦
紅唔起
和每天講再見同芝麻開門佢都有份作喎
1. 俾人印象只有「唱得」一樣,欠缺個人風格同魅力

2. 走成熟風情萬種路線,吸引唔到年輕人(要喺流行樂壇紅不能夠忽略年輕人市場)

3. 唔識創作。呢點亦係香港好多非唱作歌手嘅問題,香港作曲人才短缺,好嘅曲都會比啲一線揀完揀剩先到其他人

十九歲算唔算年青人
佢識創作,但係唔係幾好聽
佢有作詞
唱歌好聽 不過香港後生仔依家好多只聽泡菜 所以
啲歌唔夠大眾化
相返aga啲歌冇乜意思得黎又易入腦

講才華aga作曲真係幾好, 但Gin Lee唱功正好多
所以兩個都應該紅, 係衰在冇聽眾, 而家啲細路鍾意中國韓國歌
有連登仔支持
因為係老麥聽到唔想聽
佢錄音都好重鼻音...聽得好辛苦
歌都係叫春情歌
我係主要聽廣東話90後
但唔prefer聽Gin lee
寧願聽Aga Janice Ivana
甚至Fiona JW

佢歌唔入流 show off技巧 無感情
Aga好勁 輕快 慢歌都駕馭到 小問題行中國風
有冇感情好主觀,我覺得
咁紅唔紅都係主觀,唔使再討論
我覺得佢唱歌有感情
你覺得佢冇咩感情
跟住之後有咩討論
你紅唔紅就有得繼續討論啦
香港樂壇一向係由香港人自己整死...只係好多香港樂迷仲係死唔相信呢個事實!

講真係近年令我留意返本地樂壇係因為兩個女歌手:
一個係GINLEE一個係AGA

但又如何...香港人咪又係重濤覆轍唔支持啲有實力為香港獻聲既女歌手...

一係話人唔夠功力...一係話人地樣衰...一係話人地唔係香港人(華人)

唔樂意接受新事物(新股票除外)不嬲係 廢港 通病嚟...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞