【又有請小鳳姐】金光燦爛徐小鳳演唱會2018

207 回覆
8 Like 6 Dislike
點解尾場又係張帝,青山嗰啲嘉賓
佢兩個應該係膽黎
係,佢兩個唱曬六場
15 號唔係有校長同鍾鎮濤咩?
係,不過都係有青山張帝
喜氣洋洋小鳳姐自己唱得一兩句,仲要夾住兩個阿伯
唔係兩個阿伯啩 青山、張帝啊嘛
尾場係咪叫咗沈祖堯上台
係, ok 喎
幾好
間場都好smooth
無悶場 , medley好勁, 唱呢d 做medley 有d 估唔到
其實真係已經係第三次 2014,2016,2018,段快歌medley係真係連編曲都冇改
真係, 唱得少
呢段有d 失望
雖然小鳳姐d 首本名曲有好多
但首飲歌竟然唱咁少

encore 太短
唔夠喉
竟然請兩個支那仔上台
情願佢搵uncle or 嬸嬸歌迷
點講呢,即係其實小鳳姐唱係真係好聽
但就硬係覺得有種好懶嘅感覺
好似首首都唔夠喉咁
唔係啩,唉今次呢個show留太多飛畀鄰國人 唱多咗好多國語時代曲、口水歌,唉!
冇法,佢而家的確唔係咁夠氣,而家唱中音嗰啲歌會好啲,例如無奈、順流逆流
唱喜氣洋洋、婚紗背後呢啲已經會覺得唔夠喉咁
正路嘅 都咁大年紀
老母睇得幾開心
有無尾場rundown?
如果唔係有張帝青山真係睇左
同求
同之前嗰五場基本上一樣,冇咗婚紗背後,多咗同沈祖堯唱嘅小李飛刀
總結:我作為多年小鳳姐歌迷,雖然你開親演唱會我都好開心,但今次已經係第二次翻炒2014 come back嗰次演唱會,唉!希望小鳳姐你下次開演唱會,真係唱返多啲自己歌!!!

另外,好開心呢個post聚集到一班小鳳姐fans,希望下次小鳳姐有機會再開show時再見到大家
Feel到我係呢個post年紀最細嘅人

自己聽開舊歌所以對上一輩嘅歌手一直都好有興趣,2016嗰次我家兩老去聽但我冇跟埋去,到今年終於鼓起勇氣買飛入場,真係覺得好正

頭先上網睇返2016嗰次嘅演唱會,平心而論覺得製作方面係上次好過今年。
今年小鳳姐自己嘅歌真係少,水份又多咗,衣著都好似冇咁多套,舞台設計簡約左,Dancer直頭冇埋,仲有快歌串燒同上年一樣。感覺上係製作公司想慳成本咁。

不過小鳳姐唱歌方面就當然keep到水準啦,除咗可能因為年紀漸老而有時唔夠氣,但整體嚟講聽佢唱歌依然係一流享受

唔知仲會唔會有下次演唱會 始終下年已經七十歲,如果有嘅一定會再去,不過希望真係唱多啲自己歌
好想睇2014同2016
買CD係咪唯一辦法
利申唔知有冇出CD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞