【又有請小鳳姐】金光燦爛徐小鳳演唱會2018

207 回覆
8 Like 6 Dislike
少自己歌 就係想聽佢啲歌喎
今日Danny生忌,唱咗Danny歌都正常,但係始終都係唱得太少自己歌,可能懶記歌詞 婚紗背後、喜氣洋洋都冇唱。不過我覺得歌迷會可能會出聲,嚟緊可能會唱返多幾首自己歌
點解無婚紗背後
我下星期先聽 希望好啲啦
我現場睇,冇唱好多經典
婚紗背後,每日懷念你,星星問,喜氣洋洋,人生滿希望,大亨,變色感情,我有一段情,情比雨絲,故鄉的雨,柔道龍虎榜,城市足印都冇唱
故鄉的雨係薰妮原唱
今晚就張帝,唱咗國語版榕樹下
冇計,其他自己歌佢根本都冇預備到 今次話到明要唱人哋歌
但係自己歌真係唱得太少

呢次反應都冇上兩次咁好.....啲人連encore都唔嗌,又趕住走

希望嚟緊五場都會有人mark低rundown擺上嚟,唔該
得10首自己歌
2014嗰次都唱到 17-18 首自己歌,2016 cut 到得 14-15 首,2018 cut 到得返 10 首
惟一冇變就係三次嗰段快歌medley 都一模一樣,次序、編曲完全照抄
by the way 其實神鳳都可以當係小鳳姐自己嘅歌
只係我喺呢度打返真正原版原唱咁解
惟一驚訝係竟然唱咗〈想...〉,呢首我懷疑佢從來未唱過live
係收入 1980 年《每日懷念你》大碟入面track list 第三首,真係極度side track 嚟
小鳳姐自己都話佢最驚唱呢首
不過今晚都9成半至全爆,好勁
果然係180蚊飛威力
大概幾點完場?
11點正準時完

Encore之前應該又係要就班細路同部分鄰國觀眾(我估),特登搵個細路走上台獻花畀小鳳姐,跟住講到明政府規定唔畀overrun,兼小鳳姐提人encore之前要嗌encore........
thanks
幫老母同啲fd買咗最貴個排
咁就可以近距離欣賞小鳳姐靚衫
大概 11點,紅磡警署爆炸

紅磡警署熱水爐爆炸 廁所如廢墟
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180907/bkn-20180907231350109-0907_00822_001.html
唉,2014,2016,2018,一次比一次唔似 徐小鳳演唱會 ,反而愈嚟愈似 懷舊金曲之夜
希望嚟緊五場都會有人mark低rundown擺上嚟,唔該
今晚係咪唱返婚紗背後、喜氣洋洋?
yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞