2B (134)

1001 回覆
31 Like 6 Dislike
新聞好似無報過外星人來?淨係ironman失蹤
motherfucker變灰前都淨係問係咪未搵得番stark
狗立方又負皮antman and the wasp
會唔會係兩父女身為通輯犯,平時好少同外界聯繫
wfc超狗
永久blacklist呢舊垃圾
尼馬可以碌返巴西
屁馬
但買左巴西贏
睇左可以上水了

好睇喔
我覺得好好睇 笑點又多

第一集係起源故事點砌都得冇咩局限

Wasp打交好勁
我都覺得唔錯 最失色無乜偷野同變細畫面
笑位自然過ragnarok好多
終於睇完上水
我既諗法同你相似
不過今集動佢場面好睇啲
所以今集變大變細係第一集用到就好無敵
第一集villian有奸味好多
今集多左拳腳交, 但係打鬥既時侯既放大縮細淨係用黎避招
同埋有小小失望既係所有動作戲放晒係崔那咁濟
啱啱無野做係到諗啲時間問題

首先係各事件發生地點:
Ebony Maw捉Dr. Strange : New York
Proxima Midnight夫婦捉 Vision: Edinburgh
Battle of Wakanda: Wakanda
Antman and the Wasp: San Francisco

之後將iw同a&w合理assume係秋天或冬天
理由:
Daddy跑步着住風樓
Spidy同Dr. Strange suit up前着長袖衫
Wanda同vision係Edinburg行街遇襲着住大褸
Wasp第一次接Scotty着大褸
Hank着住冷衫

得出上面各地點Time zone係冬季時間:
San Francisco: UTC -8
New York: UTC -5
Edinburgh: UTC 0
Wakanda (現實Uganda境內): UTC +3

用New York事件做開始叫第一日
Daddy同pepper跑步 Dr Strange起身肚餓去買野食
Assume做朝早11
其他地方:
San Fran: 8 am
Edinburgh: 4 pm
Wakanda: 7pm

Daddy兩父子追上太空船上新聞大約一兩小時內
New York: 1 pm

Wanda同Vison天黑行街睇新聞見到Daddy失蹤
然後比人襲擊
(Scotland冬天4點開始太陽落山)
Edinburgh: 6 pm
其他地方:
San Fran: 10 am
Wakanda: 9 pm

之後cap成隊翻Avenger Base傾對策做準備
然後去到wakanda大約係黃昏 第二日5pm
其他地方:
San Fran: 6 am
New York: 9 am
Edinburgh: 2 pm

最後Thanos嚟地球到齊石撻手指大約1小時
(實際情況可能更少Shuri唔夠時間幫Vision拆石)
所以各地化灰時間:
Hank一家:7 am
(可以解讀成通宵準備Quantum Tunnel?)
Motherfucker: 10 am
Wakanda眾人:6 pm

暫時諗到最合理係咁樣
究竟新聞有冇講New York比外星人襲擊
定淨係講Daddy失蹤就唔知

個人覺得幾大機會政府都唔知咩事
未有對外公佈
Motherfucker都淨係問緊搵翻daddy未

有興趣一齊討論下
我覺得佢地單純覺得影響唔到自己
因為avengers開頭都趕走哂佢地
Wakanda我估係唔知/報唔切
所以就睇少啲trailer
我都係好早期睇左頭二條trailer
新聞有影埋烏木候同冬甩
Hill都有話wakanda上空有野入侵大氣層,規模係早前new york嘅幾倍

今日fb係咁貼,堅定流
唯巴咁好心機
我地post已經痴線到唔止計timeline年份
直頭用小時做單位
好流啦 brie個樣做乜9
流到仆街喎
atlant.99個artist畫架
aos個邊新聞有提new york既事 不過tv可以唔理佢既
又有英國隊長睇
其實mcu個世界都發展到間唔中就出現飛船,都唔算太大件事
NY隻船黎左一陣就走,就算Pym家知都未必會做啲咩
A&W d裝打外星人其實都冇乜用
又冇乜即時危險要人幫手,冇理由冒住畀人捉嘅風險特登過去睇

Ghost個情況又冇人知,可能等緊啲粒子救命
Yellowjacket套suit
見到d人訓街
買hottoys真係好癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞