logitech G900 算唔算係現時最top既滑鼠

56 回覆
5 Like 1 Dislike
自己個G700S用左2年,微動鍵開始有D失靈,諗住索性換過個新既

發現前排lo記出左個新滑鼠

其中有幾個特點比較深刻
重107g (咁輕既話,反應時間都應該縮短埋 )

左右鍵為機械式樞軸  (唔知可唔可以叫佢做機械滑鼠 )

無線電量可用30小時(關背光)

Mad Catz

之前買過R.A.T 6比細佬 ,雖然外觀幾靚,但手感冇G700S咁好,感覺Mad catz既滑鼠比較花巧

雷蛇

開發左個按鍵力度可調技術
同埋DPI都比較高,但其他方面都稍為比logitech遜色

發現連登好似冇乜滑鼠既POST
所以順便開番個可以一齊討論下
roccat tyon
左手殘廢,得呢隻滑鼠滿足到我單手打機
利申lol前季白金
用左g700兩年 壞左ram返黎g700s
最正係條充電usb線太方便,夠電就蚊左佢
用黎駁手機又得,台面長期一條usb可以用
用咁多隻都係覺得zowie ec1最好,啲制最實最耐用,個mouse wheel碌起上嚟好爽
依家買無線gaming mouse既話基本上都係得logitech G900 同 G403呢兩個選擇 其他真係唔好買
呢兩隻既sensor暫時市面上最勁 無線黎講算輕 不過G900太貴 G403個shape唔知你岩唔岩
roccat tyon
左手殘廢,得呢隻滑鼠滿足到我單手打機
利申lol前季白金

單手LOL
岩岩SREACH過,個滑鼠D制都幾多,不過編排上應該都會按得幾就手  巴打今季試下沖上鑽
最正係條充電usb線太方便,夠電就蚊左佢
用黎駁手機又得,台面長期一條usb可以用

以前讀中學阿SIR話會加重電腦火牛負荷,就冇咁做到
我通常一入GAME就會將條線蚊出黎,啟動無線MODE
G900 我返工用就咁帶返去 office
blue tooth 插notebook
返屋企插線
咁用先覺得抵
有冇人要買g900,800蚊一隻。
用咁多隻都係覺得zowie ec1最好,啲制最實最耐用,個mouse wheel碌起上嚟好爽

我諗起一個牌子名 NOKIA 巴打你果隻都幾輕,93G

依家買無線gaming mouse既話基本上都係得logitech G900 同 G403呢兩個選擇 其他真係唔好買
呢兩隻既sensor暫時市面上最勁 無線黎講算輕 不過G900太貴 G403個shape唔知你岩唔岩

記得幫我砌第一部機既FD講過,買鍵盤最好搵LOGITECH(果陣時係薄膜時代),因為每款產品都係經過幾百萬次既按壓測試先推出市面,自此就一直留意E個品牌
G900 我返工用就咁帶返去 office
blue tooth 插notebook
返屋企插線
咁用先覺得抵

隻滑鼠價格咁高,
緊係要物盡其用
窮撚用gpro
窮撚用gpro

其實都唔算平,500幾
窮撚用gpro

其實都唔算平,500幾

不過真係唔太鐘意mouse 有side button
我又唔㩒又成日會摸到
thanksgiving 係 amazon 買左
而家開心使用中
窮撚用gpro

其實都唔算平,500幾

不過真係唔太鐘意mouse 有side button
我又唔㩒又成日會摸到

Roccat tyon 唔容易誤觸
有冇人要買g900,800蚊一隻。

係咪全新先
係就https://t.me/alusiaf
而家開心使用中

幾錢
Roccat XTD
而家開心使用中

幾錢

運埋運費直到香港£80.14
G502
自己個G700S用左2年,微動鍵開始有D失靈,諗住索性換過個新既

發現前排lo記出左個新滑鼠

其中有幾個特點比較深刻
重107g (咁輕既話,反應時間都應該縮短埋 )

左右鍵為機械式樞軸  (唔知可唔可以叫佢做機械滑鼠 )

無線電量可用30小時(關背光)

Mad Catz

之前買過R.A.T 6比細佬 ,雖然外觀幾靚,但手感冇G700S咁好,感覺Mad catz既滑鼠比較花巧

雷蛇

開發左個按鍵力度可調技術
同埋DPI都比較高,但其他方面都稍為比logitech遜色

發現連登好似冇乜滑鼠既POST
所以順便開番個可以一齊討論下

巴打隻g700s仲要唔要?我同你收ok嗎?
羅記d mouse手感好嘔心
羅記d gaming mouse手感好嘔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞