荃灣611靈x堂真係好撚恐怖

65 回覆
36 Like 1 Dislike
咁似D人生課程
咁拍拖有乜撚野做
唔知,咁條仔拍咗唔夠半年都嗌散啦
上個網睇呢個耶教又唔太似啲異端邪教,不過我覺得呢個屬於對上主謁誠過龍,類似走火入魔嘅耶教
611都唔叫異端
Sorry 當我發up風,我自己越睇越唔妥,睇到之前有單新聞話呢個堂嘅台灣總部曾經玩埋曬啲邪術當醫術醫死過人 勸大家都係及早抽身,唔好越陷越深
Why
咁撚有錢
背後肯定好撚黑暗
我翻過一次 佢個啲詩歌全部都係普通話 跟住有個啊嬸又係咁講普通話 聽到都打冷震 又係咁話咩十一奉獻 又話唔比都無所謂 但又係咁同你講 比完啲人過嘅生活有幾好 係咁洗腦 我當初去都係為左識女仔 但佢最後分小組嗰陣 原來男女分開 跟住之後就唔再去
呢間野連主流唔鍾意既靈恩派都反感
我當佢邪教
個女人聽聞好撚有米
返過幾次
入面好撚癲
都幾肯定係邪教
跟手連本身少少熟 但繼續返個班人都無理到
邪教但可以做辦學團體?
去過一次崇拜, 講道個牧師會公開用方言祈禱,感覺怪怪地,而且D詩歌敬拜極度hyper
應該唔係邪教,係基督教Ge角度叫異端

邪教應該係教會水人做傷天害理Ge事先算,異端係指成個基督教福音Ge message 同主流有好多大差異
耶和華見證人 611 摩門教 錦光堂 永光堂 咪香港最出名嘅異端
幾年前啱啱發掘起個時有翻過半年
611 靈糧堂係我翻過咁多間教會最垃圾、最滿口仁義道德、但係做出嚟最垃圾嘅邪教
1. 攞靈糧堂個名嚟吸引班信徒,但係同靈糧堂完全冇關係
2. 大量新移民/蝗
3. 講真唱詩用普通話無乜問題(讚美之泉個啲) 但係唔係首首都用蝗語唱
4. 講翻小組,新人入嚟,男嘅就當厹,女就當女神咁拜,啲所謂組長成日pm啲女約出街玩曖昧
5. 洗腦性教育,係咁同你講屬靈,又話說方言,之後又屈你一大筆

我frd個老母就係咁俾人洗腦,個時中學俾佢老母逼翻「教會」,攪到我個frd第二年自己飛咗美國讀書,過一兩年連個老豆都頂唔順要搞離婚

唔係耶教本身有問題,我自己都信耶穌,但係呢班所謂嘅基督徒咁偽信又咁自私真係好令人不齒
我返呢間ge果幾個fd都好似撞左邪咁
之前買m記經過
見到散場咁企哂係樓下
D女好撚正
睇得出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞