IT界討論區:(29) 不喜歡的話 不做IT就可以了

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我就係例子 cs core全部D哂乜都唔識
其實唔難
哦無呀 被發現我係手巴 然後好似淆底要OT到凌晨
但其實我晏晝四點至六點先開始做野 只係彈性返工時間
幻覺黎架咋
咁樓上講被人開10k offer 你點睇?我同意你講個range大概係fg價。其實fg d價無論做乜都差唔多,但我覺得18k係底綫,18k都無就收得皮。樓上被人咁開,一係就係自己太廢,一係就係公司垃圾,或者係伏post黎。
10k ml同30k cobol只係虛擬例子黎
Apply啦
我個間野成間60幾人,40個係IT team得<5個派利事,點睇
最撚慘IT狗講個時就,好撚似好撚精咁,當條女聽完你講tech野,就會底褲都除埋閪都比你屌
時實班女條撚完第一個反應,心諗:你同我講有撚用咩,講埋哂D又毒又柒既野
呢D野係香港好多公司用唔著,但堅有用
啱啱先implement完
邊間公司咁爽用呢D
香港好多code狗,algorithm 唔熟,分分鐘,好多連基本sorting都唔知
冇 但我即將會考cisa
Fg返咗工兩個星期發現公司成team 都有女,
説好的毒撚呢
我果度成team都結哂婚
得我一個單身
我個間野成間60幾人,40個係IT team得<5個派利事,點睇

窮到連利事都唔肯派
睇你想幾認真做野 反正係我自己決定手頭上個project係要寫呢樣野
Now TV IT狗仲有45分鐘整返好個server
你考完cisa 入d/e 有 q pay 唔只14k
k 唔知,水記好似要cisa + cissp
happy friday 吠兩聲嚟聽吓
起身返工啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞