港產片之中 最觸動到自己既係邊一幕?

552 回覆
717 Like 22 Dislike
車有幾愛姐識個七日 愛咪又係愛佢啲錢
但我知你唔係
童夢奇緣 最後劉德華返去同黃日華道歉 跟住黃日華罵佢點解咁百厭
至尊無上 永霸天下
吳倩蓮比人隊落水 華仔揸快艇返去救佢 但係已經死左 播住 一起走過的日子
死個幕係指成身蛆蟲老鼠?
佢知道自己反抗唔到古天樂,
叫佢將啲毒品射入頸到呢一幕都好震撼
如果我個仔返到嚟屋企,我戒埋煙又點話
麥兜除咗哩段仲有好幾個位,例如麥兜響噹噹哩段:

“但係如果,即係如果唧——到我大過咗再見翻麥兜,如果個麥兜佬,仲係咁大力,咁好心,咁鈍,咁直不甩

如果我俾佢嗰舊擦膠,仲係咁白雪雪,一直都冇用過——如果真係咁,奇妙嘅事,經已發生”

我舊擦膠
見到你用個薛字我都好震撼
十年,好多幕
「最」就係阿婆自焚果幕

好多後生唔係淨係養緊自己一個,有負擔
但老左應該會無曬負擔爲下一代諗架
不過點解現實變曬廢老
我唔係要話俾人聽我威,而係我失去既野可以自己攞返!
新不了情 劉青雲見到靚靚走個幕
賭俠 周星馳冚親個鼻果幕 好痛呀!
周星馳燒雞亦
無間道
好撚好戲痴撚線
龍鳯鬥

劉德華去胡燕妮屋企叫佢再呃多次鄭秀文
盜生盜太
我都係想講呢場 路落黎果下
東邪西毒

那天晚上,我突然很想喝酒,就喝了那半壇「醉生夢死」,好象平常一樣,我繼續做我的買賣。 沒有事的時候,我會望向白駝山。我清楚地記得有一個女人在那邊等我,其實「醉生夢死」只不過是她和我開的一個玩笑,你越想知道自己是不是忘記的時候反而記得越清楚。 我曾經聽人說過,當你不能夠再擁有的時候,你唯一可以做的就是令自己不要忘記。 不知道為什麼,我常常會做同一個夢。沒多久,我就離開了這個地方。

西毒講完果種滄桑感
我左眼見到鬼
劉青雲泳池深情對白
如果我有多張船飛
你會唔會陪我去新加坡?
十年,成套
細個睇唔明啲劇情
大個睇番,尤其係呢一幕
反而係鄭秀文對住個海大叫:老公我唔愛你喇
劉青雲同佢隻狗係隔離企住
依樣真係
細細個睇就真係當笑片睇 覺得嘩好撚好笑啊
但大個睇返其實真係好感觸 特別係佢地7日情 真係感受好多
仲有個肥婆鬼 又係明白d野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞