[迎接MCU Phase4] 殲滅者聯盟 The Annihilators 介紹

84 回覆
29 Like 6 Dislike
Quasar
我以為CM係打Skrull?
定之後有講返係打其他野?
lm
下年套CM打咩未公佈
可能今晚個CineEurope會知多少少
冇睇過漫畫,最近兩日先搵資料的,因為發覺冇一個繁中網整合過佢地設定同故事
因為Annihilators連載好快收左皮
睇到呢個post諗起deadpool2出果陣有位巴打又係好認真介紹d將會出場嘅角色
電影宇宙可以搞起Gotg,暫時睇好
GotG本身漫畫界入面好出名
留名學野
可唔可以介紹下佢地能力
全部似超人個種物理型打手??
即將介紹
加油
好開心有人開呢啲po
類星體 Quasar

他的能量主要來自量子手環,量子手環是在過去的8億年內給五大創世神之一「永恆」的護衛者佩戴的擁有永久能量的手環,以保證宇宙生命的永續。

「永恆七子」之一的永世(Eon)從量子空間獲取能量製作了量子手環(Quantum Bands),已經任命了數千名宇宙護衛者,他會贈予這些宇宙護衛者量子手環,使他們能夠隨意操縱能量。

上一任宇宙護衛者是邁威爾(Mar Vell),可惜他遺失了量子手環,最終他因癌症去世了。後來,永世(Eon)選擇了溫德爾·沃恩(Wendell Vaughn)作為下一任宇宙保護者。

在意識的操控下,溫德爾可以用量子手環從「量子空間」中獲取各種能量,主要功能有:高速飛行、量子跳躍、塑造物質、控制能量等。

殲滅戰中途被Phyla-Vell奪去使用版本

糾一糾正返樓主 係Nova Corps唔係Empire
佢地係一個星際警察組織, 唔係Kree/Skrull/Shi'ar呢啲一族人
基本上可理解成Marvel版嘅Green Lantern Corps
Shiar 應該是三大帝國最重要的一個
上面果個件衫成個超能先生咁
但電影宇宙入面Nova Corps係Nova Empire嘅組織
Sorry 唔夠熟,有幾重要?
對唔住唔係好清楚咩係Nova Empire
你係唔係想講Xandar?
定係我理解錯?

btw你呢個post唔係講緊漫畫個宇宙觀咩
漫畫同電影都有講

電影設定:Xander = HQ of Nova Empire
http://marvelcinematicuniverse.wikia.com/wiki/Nova_Empire
sorry我唔知原來MCU有Nova Empire呢樣野
長知識了
Phyla-Vell人設好型棍
巴打可唔可以講多啲佢,把劍咩來頭
Phyla-Vell是Kree星人,第一代Captain Marvel Mar-vell的女兒,在Annihilation事件中得到了Quasar的力量手環後,當上了新一代的Quasar。

把劍叫Quantum Sword,就係用能量變出黎嘅光劍,冇乜特別設定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞